Opskrift: Pesto og gourmethotdogs
Grillmad og smagen af friske krydderurter er indbegrebet af lækker sommerstemning.
Hjemmelavet sommerpesto
Det skal du bruge:
30 g pinjekerner
25 g basilikumblade
1-2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
50 g revet parmesanost
En smule citronsaft
1 tsk. salt
Sådan gør du:
Rist pinjekernerne på panden, og blend alle ingredienserne sammen
Gourmethotdogs (12 stk.)
Hotdogs er altid et hit til store og små.
Det skal du bruge:
375 g hvedemel
150 g brunet og afkølet smør
1,5 dl sødmælk
15 g gær
2 spsk. brun farin
1 tsk. salt
rapsolie til udrulning
æg til pensling
Sådan gør du:
Opløs gær i mælk og tilsæt de resterende ingredienser (undtagen salt)
Rør dejen sammen i ca. 10 min. Har du en røremaskine, så sæt hastigheden op efter 4 min.
Tilsæt salt og rør videre i 1 min.
Kom dejen i en olieret skål, og lad den hæve et lunt sted i 60 min.
Rul en ca. 1,5 cm tyk pølse af dejen og skær brødstykker, der er ca. 2-3 cm. længere end pølsen
Pres hvert brød lidt, og lad det hæve igen i 45 min.
Pensl brødene med æg, og bag i 10-12 min. ved 180°C