Opskrift: Pesto og gourmethotdogs

Opskrifter Sommer

Grillmad og smagen af friske krydderurter er indbegrebet af ­lækker sommerstemning.


Hjemmelavet sommerpesto

Det skal du bruge:

30 g pinjekerner

25 g basilikumblade

1-2 fed hvidløg

½ dl olivenolie

50 g revet parmesanost

En smule citronsaft

1 tsk. salt

Sådan gør du:

Rist pinjekernerne på panden, og blend alle ingredienserne sammen


Gourmethotdogs (12 stk.)

Hotdogs er altid et hit til store og små.

Det skal du bruge:

375 g hvedemel

150 g brunet og afkølet smør

1,5 dl sødmælk

15 g gær

2 spsk. brun farin

1 tsk. salt

rapsolie til udrulning

æg til pensling

Sådan gør du:

Opløs gær i mælk og tilsæt de resterende ingredienser (undtagen salt)

Rør dejen sammen i ca. 10 min. Har du en røremaskine, så sæt hastigheden op efter 4 min.

Tilsæt salt og rør videre i 1 min.

Kom dejen i en olieret skål, og lad den hæve et lunt sted i 60 min.

Rul en ca. 1,5 cm tyk pølse af dejen og skær brødstykker, der er ca. 2-3 cm. længere end pølsen

Pres hvert brød lidt, og lad det hæve igen i 45 min.

Pensl brødene med æg, og bag i 10-12 min. ved 180°C