Den gode grød om morgenen

Opskrifter

Du ved, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Men ved du også, hvad du skal spise for at sparke dagen sundt i gang? Har du også lyst til at spise grøden på billedet? Følg opskriften længere nede, og tilføj bananer, valnødder og en god, tyk yoghurt – velbekomme!


Svaret er proteiner og fibre. De mætter nemlig langt op ad dagen og holder dit blodsukker stabilt, så du undgår at småspise om formiddagen eller gå amok i brødkurven til frokost (hjernen craver nemlig de hurtige kulhydrater, når vi er sultne).

En god morgenmad med både proteiner og fibre er grød. Udover at grød holder dit blodsukker stabilt, indeholder mange grødtyper også en høj mængde fibre og mineraler. En grød, der er blevet særlig populær, er chiagrød. De små brune frø styrker nemlig dit immunforsvar og hæmmer inflammationer i din krop. De er samtidig proppet med sunde antioxidanter, vitaminer og mineraler, og har et højt indhold af kostfibre og omega 3-fedtsyrer.


Opskrift: Chiagrød

Sådan gør du:

Bland kokosmælk (havre-, soya-, mandel- eller rismælk er også godt) med chiafrø

1 del frø, 2 dele væske

Tilsæt rosiner, kokos­mel, mandelflager, vaniljekorn eller andre ingredienser, du kan lide

Rør godt rundt i massen, så der ikke er nogen klumper

Stil massen på køl natten over

Dagen efter er frøene hævet til dobbelt størrelse og har fået en dejlig klistret konsistens

Grøden smager dejligt, især hvis du topper den med frugtkompot, friske bær, hakkede mandler og en smule honning

Den lille sult om eftermiddagen kan være svær at komme uden om for de fleste. Du kan nemt lave dine egne lækre müslibarer til den lille sult – de er tilmed sunde.