Opskrift: Velsmagende æblecrumble

Opskrifter

Mark fra Restaurant NOK har opskriften på en velsmagende æblecrumble. Gør ham kunsten efter og server kagen med creme fraiche eller vaniljeis.


Velsmagende æblecrumble (6 personer)

Vi elsker æbler - særligt i en æblecrumble.

Det skal du bruge:

700 g æbler i tern eller både

2 spsk. rørsukker

1 spsk. kanel

1 tsk. stødt kardemomme

1/2 vaniljestang (kornene herfra)

1 tsk. smør (til at smøre fadet)

Crumble

150 g havregryn (finvalset)

100 g hvedemel

30 g mandler (finhakket)

100 g marcipan

75 g rørsukker

150 g smør

1 tsk. kanel

1/2 vaniljestang (kornene herfra)

Sådan gør du:

Bland æbler med kanel, kardemomme, vanilje og sukker

Kom de krydrede æbler i et smurt ovnfastfad eller fordel i 6-8 portionsforme

Bland havregryn, mel, mandler, marcipan, sukker, kanel, vanilje og sukker godt sammen i en skål

Smør smuldres i blandingen. Smuldr det hele godt sammen, til det bliver krumme-agtigt. Det behøver ikke være helt ensartet – der må gerne være både små og større krummer

Drys crumblen over æblerne i fadet. Det skal ikke trykkes på plads, men blot krummes ud over æblerne

Bages i forvarmet ovn ved 180 g. varmluft i 40-45 min.

Server med creme fraiche, luftig fløde-skum, vaniljeis eller rørt græsk yoghurt med et drys vaniljesukker

Følg Marks guide til at bage en æblecrumble på ingen tid: