Opskrift: Velsmagende æblecrumble
Mark fra Restaurant NOK har opskriften på en velsmagende æblecrumble. Gør ham kunsten efter og server kagen med creme fraiche eller vaniljeis.
Velsmagende æblecrumble (6 personer)
Vi elsker æbler - særligt i en æblecrumble.
Det skal du bruge:
700 g æbler i tern eller både
2 spsk. rørsukker
1 spsk. kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1/2 vaniljestang (kornene herfra)
1 tsk. smør (til at smøre fadet)
Crumble
150 g havregryn (finvalset)
100 g hvedemel
30 g mandler (finhakket)
100 g marcipan
75 g rørsukker
150 g smør
1 tsk. kanel
1/2 vaniljestang (kornene herfra)
Sådan gør du:
Bland æbler med kanel, kardemomme, vanilje og sukker
Kom de krydrede æbler i et smurt ovnfastfad eller fordel i 6-8 portionsforme
Bland havregryn, mel, mandler, marcipan, sukker, kanel, vanilje og sukker godt sammen i en skål
Smør smuldres i blandingen. Smuldr det hele godt sammen, til det bliver krumme-agtigt. Det behøver ikke være helt ensartet – der må gerne være både små og større krummer
Drys crumblen over æblerne i fadet. Det skal ikke trykkes på plads, men blot krummes ud over æblerne
Bages i forvarmet ovn ved 180 g. varmluft i 40-45 min.
Server med creme fraiche, luftig fløde-skum, vaniljeis eller rørt græsk yoghurt med et drys vaniljesukker