Opskrift: De bedste fastelavnsboller

Børn Opskrifter Fastelavn

Fastelavn er en af de festlige, tilbagevendende mærkedage, som vender tilbage år efter år. Gør Ditte Julie Jensen fra Den Store Bagedyst kunsten efter og lav verdensklasse fastelavnsboller, der helt sikkert bliver revet væk fra fadet. Pynt fastelavnsbollerne med fin glasur eller udklippede motiver.


Dittes bedste fastelavnsboller

Vi elsker fastelavnsboller og spiser hellere én for meget end én for lidt - særligt når Ditte Julie Jensen fra Den Store Bagedysts uimodståelige boller kommer på bordet.

Fastelavnsboller (9-12 stk.)

Det skal du bruge:

1,4 dl sødmælk

30 g gær

1 æg, str. M/L

20 g lyst rørsukker

90 g smeltet smør

300 g hvedemel

1 knvsp salt

Sådan gør du:

Opløs gæren i mælken og tilsæt æg og sukker til blandingen

Smelt smørret og hæld det oveni

Sigt mel i blandingen og tilsæt salt

Ælt dejen godt sammen – gerne mellem 10-15 minutter for at opnå en silkeblød dej

Læg dejen i en stor skål og dæk med husholdningsfilm og et viskestykke. Lad dejen hæve 1 time.


Hindbærremonce

Det skal du bruge:

50 g lyst rørsukker

50 g rå ren marcipan

50 g blødt smør

2 spsk hindbærstøv

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser godt sammen

Rul bolledejen ud på et bord med mel, til den er ca. 0,5 cm tyk

Skær 9 til 12 ens stykker og fordel 1 tsk hindbærremonce på hver

Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml til en lille bolle, så fyldet ikke løber ud

Vend nu bollerne, så samlingen vender ned, og læg dem på en bageplade med bagepapir

Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (ca. 30-60 min.)

Pensl fastelavnsbollerne med et pisket æg og bag ved 200° varmluft i 13-16 min. Lad dem efterfølgende køle af på en bagerist.


Glasur

Det skal du bruge:

100 g flormelis

1 pasteuriseret æggehvide

Pastafarve, grøn, gul og pink

Lidt sukkerkrymmel

Sådan gør du:

Pisk flormelis og æggehvide sammen til en sej glasur, og del den i tre lige store dele

Indfarv nu glasuren med grøn, gul og pink pastafarve

Kom en smule glasur på hver bolle og drys herefter med sukkerkrymmel

Pynt til sidst med hjemmelavet fastelavnspynt


Følg Ditte Julie Jensens guide, hvordan hun laver lækker glasur og pynter de uimodståelige fastelavnsboller