Opskrift: Lav dit eget påskeæg

Opskrifter Påske

Hjemmelavede påskeæg er lette at lave og virkelig seje at vise frem. Kun fantasien sætter grænser for pynt og fyld – og så kan børnene være med hele vejen.

I får to opskrifter på forskellige varianter af påskeæg, så der både er noget for dem, der elsker marcipan med knas af Daim-chokolade, og dem, der foretrækker mørkt og lækkert romkuglefyld!

Hvis I er rigtig ambitiøse, viser vi også, hvordan I kan temperere chokoladen, så overtrækket får det helt rigtige knæk. Ellers fungerer påskeæggene glimrende med almindeligt overtrækschokolade – det er hurtigt og nemt og ligner en million. 


Romkuglefyld til påskeæg 

20 stk.

Det skal du bruge:

400 g chokolademuffins eller chokoladekage

3-4 spsk. hindbærmarmelade

2 spsk. kakaopulver

3 spsk. romessens

Sådan gør du:

Smuldr kagen ned i en skål og tilsæt marmelade, kakaopulver og romessens

Pisk, til romkuglemassen har samlet sig

Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt på køl natten over

Tril 15-20 påskeæg og betræk med chokolade

Tip! Gør det til en hyggelig familietradition at lave påskeæg. De søde æg smager bare bedre, når man selv har lavet dem


Knasende marcipanfyld til påskeæg

15-20 stk.

Det skal du bruge:

350 g marcipan

50 g Daim-chokolade

Sådan gør du:

Hak Daim i små, fine stykker, og ælt sammen med marcipanen

Pak massen ind i husholdningsfilm, og sæt på køl natten over

Tril 15-20 påskeæg, og betræk med chokolade


Overtrækschokolade

Vælg denne metode, hvis I gerne vil overtrække påskeæggene lidt nemt og hurtigt. Resultatet bliver lækkert, og arbejdsindsatsen er lav.

15-20 stk.

Det skal du bruge:

250 g hvid, lys eller mørk overtrækschokolade

Pynt: farvet krymmel, frysetørrede bær eller hakkede nødder

Sådan gør du:

Smelt overtrækschokoladen langsomt over et vandbad

Tril påskeæggene rundt i skålen med en gaffel, så de dækkes helt af chokolade

Lad dem dryppe lidt af på gaflen, og læg dem på et stykke bagepapir

Drys med pynt

Påskeæggene kan holde sig en god uges tid i køleskabet, hvis ikke de er spist inden.


Temperering af chokolade til overtræk

Vælg denne metode til at overtrække påskeæggene med chokolade, hvis resultatet skal være endnu mere lækkert og luksuriøst. Det tager lidt tid og øvelse at temperere chokolade, til gengæld får påskeæggene en flot blank overflade og et sprødt knæk.

30 stk.

Det skal du bruge:

400 g hvid, lys eller mørk kvalitetschokolade

Pynt: chokoladeknapper, farvet krymmel, frysetørrede hindbær eller coco pops

Sådan gør du:

Hak chokoladen fint

Opvarm halvdelen i en skål over vandbad, til chokoladen når 48 °C (brug et termometer), og kom den anden halvdel op i en skål

Hæld 2/3 af den smeltede chokolade op i skålen med den finthakkede, usmeltede del

Lad de to smelte sammen. Hvis de ikke smelter helt sammen, kan du tilføje en lille smule af den smeltede del

Opvarm aldrig den tempererede chokolade igen. Stivner den for hurtigt, kan du tilføje en anelse af den smeltede chokolade, men temperaturen må aldrig overstige 32 °C for hvid chokolade, 33 °C for lys og 34 °C for mørk. Sker det, må du starte forfra med en ny temperering. Overtræk æggene, når chokoladen er kølet til under 32-34 °C.

Tril fyldet rundt i skålen med en gaffel, så det dækkes helt af chokolade

Lad ægget dryppe lidt af på gaflen, og læg det på et stykke bagepapir

Drys med pynt

Påskeæggene kan holde sig en god uges tid i køleskabet, hvis ikke de er spist inden.

Kilde: metteblomsterberg.dk