Opskrift: 4 boblende sommercocktails

Opskrifter Sommer

Ahh, en iskold og boblende frisk sommercocktail eller drink i skyggen, mens solen bager, og det er sommer i Danmark. Findes der noget bedre Spørgsmålet er naturligvis retorisk, for det er vidunderligt at køle ned på terrassen med en iskold sommercocktail. Du får fire nemme opskrifter på cocktails og drinks til enhver smag - fra den syrlige til den søde og boblende.

Har du ikke allerede udstyret i orden til at shake en drink, er det en god idé at investere i lidt grej til barskabet. Du kommer langt med en shaker og en isspand, men har du en lille bartender i maven, findes der masser af andet udstyr, der er værd at ønske sig.

Sommercocktail 1: Rosemary French

Perfekt til solrige dage på terrassen eller som velkomstdrink til sommerfesten.

Det skal du bruge:

3 cl gin

2 cl citronsaft

1 tsk. sukker

Champagne

Isterninger

En kvist frisk rosmarin

Sådan gør du:

Kom gin, citronsaft, sukker og is i en shaker og ryst, til armen syrer. Hæld blandingen i et glas og husk, at der også skal være plads til at toppe af med champagne og et par tynde skiver citron. Pynt med rosmarinkvisten, der tilfører et strejf af gran og eukalyptus.


Sommercocktail 2: Dark ’n’ Stormy

Ginger beer giver et lækkert tvist til den klassiske drink. Du kan også bruge ginger ale og tilføje en skive ingefær i stedet.

Det skal du bruge:

4 cl mørk rom

1 cl limesaft

1 cl sukkersirup

Ginger beer

Isterninger

Sådan gør du:

Hæld rom, limesaft, sukkersirup og is i en shaker. Ryst ingredienserne godt sammen og hæld hele herligheden op i et højt glas med isterninger i. Top af med ginger beer efter smag.


Sommercocktail 3: Amaretto Sour

Æggehviden er med til at gøre denne cocktail skummende og rig i smagen. Du kan godt bruge pasteuriserede æg, men friske er bedst.

Det skal du bruge:

4 cl amaretto

2 cl whisky eller cognac

2 cl citronsaft

2 cl sukkersirup

1/2 æggehvide

Isterninger

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne med undtagelse af isterningerne i en shaker. Ryst, så æggehviden blandes med resten. Tilføj masser af is og ryst kraftigt. Si isen fra, før du serverer drinken med en citronskive i et iskoldt glas.


Sommercocktail 4: Grape Tom Collins

Den røde grapefrugt skaber en perfekt balance af sødme, syrlighed og bitterhed.

Det skal du bruge:

6 cl gin

3 cl grapesaft

3 cl citronsaft

3 cl sukkersirup

Isterninger

Danskvand

Jordbær

Sådan gør du:

Bland gin, grape- og citronsaft, sukkersirup og is i en shaker og ryst kraftigt. Fyld glasset op med isterninger og hæld drinken op. Top af med danskvand og pynt med et par friske jordbær og nogle skiver grape.


Find det rigtige udstyr til hjemmebaren

Alkohol: Barskabet skal naturligvis være fyldt med gode flasker alkohol. Vodka, mørk og lys rom, bourbon, whiskey og naturligvis gin er særligt egnede til at lave drinks og cocktails med. Derudover hører en god likør, som f.eks. Grand Marnier eller Cointreau og en bitter Campari også hjemme i hjemmebaren.

Grej: Som minimum skal man have et røreglas og en lang ske, en shaker, en kande og masser af isterninger.