Eventet er afholdt, men klik på linket nedenfor, for at se kommende events

Se eventkalender her →

Alle kan redde liv

Søndag, d. 16. oktober kl. 10-14 kan du opleve Hjertestarterdagen i Randers Storcenter ved grøn indgang. Børn og voksne kan lære at træde til ved hjertestop. Sundhedsfaglige, frivillige instruktører har genoplivningsdukker og hjertestartere med, så alle kan få information og praktisk viden om vigtigheden af, hvad man skal gøre ved hjertestop. Alle kan redde liv ved hjertestop. Det er, hvad Hjertestarterdagen skal minde danskerne om. På Hjertestarterdagen får børn og voksne mulighed for at prøve kræfter med hjertelungeredning og brug af hjertestarter samt få en snak om genoplivning.

Hjertestarterdagen
For 10. gang bliver Hjertestarterdagen markeret i Danmark af Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden i samarbejde med engagerede frivillige i hele landet. Denne dag afholdes aktiviteter på togstationer, færgeoverfarter og offentlige pladser. Organisationer, patientforeninger og frivillige er år efter år med til at oplyse om genoplivning, lære at give hjertelungeredning og bruge en hjertestarter. Hjertestarterdagen blev et verdensomspændende koncept og udbredes nu også uden for Europa i 2018.

Danmark er verdensmestre
Vi er verdensmestre i at træde til ved hjertestop i Danmark, og det skal fortsætte. Omkring 5.000 personer falder om med hjertestop uden for hospitalet hvert år. Det svarer til, at ca. 15 hjerter går i stå om dagen. Samtidig sker tre ud af fire hjertestop i private hjem, og i 80% af tilfældene træder vidner til med genoplivning, som har afgørende betydning for overlevelsen. Derfor er det meget vigtigt, at vi er klar til at redde vores nærmeste.