Randers Storcenter er Danmarks første demensvenlige storcenter

Vi er stolte i Randers Storcenter! I samarbejde med Randers Kommunes demensteam er medarbejderne i Randers Storcenters 68 butikker uddannet i, hvordan man kan hjælpe og støtte et menneske med demens. Formålet er at skabe trygge rammer i lokalsamfundet for mennesker med en demenssygdom og deres pårørende. Samarbejdet mellem Randers Storcenter og Randers Kommunes demensteam har stået på siden efteråret 2021.

 

Fredag, d. 10. juni modtog butikkerne et diplom for hver enkelt medarbejders indsats. Alle butikker har gennemført undervisning i, hvordan man bedst kan hjælpe og støtte et menneske med demens. Det nationale demenssymbol pryder nu svingdørene i Randers Storcenter, og opslagstavlerne i personalerummene er udsmykket med gode råd til mødet med mennesker, der er ramt af demens.

 

”Vi ønsker, at Randers Storcenter er med til at skabe trygge rammer for mennesker, som er ramt af en demenssygdom. Det er vigtigt, at både de og deres pårørende kan besøge vores center med den viden, at personalet er i stand til at imødekomme og takle eventuelle udfordringer”, siger Jacob Hald Christensen, Center Manager i Randers Storcenter.

 

Tryghed i lokalsamfundet

Der er stort nationalt fokus på at skabe tryghed for mennesker med demens i lokalsamfundet. Det er både vigtigt og givende for et menneske med en demenssygdom at fastholde så mange af deres daglige rutiner som muligt.


”Vi samarbejder med erhvervslivet, foreninger og institutioner om at udbrede viden om sygdommen og symptomerne, så både mennesket med demens og deres pårørende kan føle sig trygge ved, at de bliver mødt med forståelse og tålmodighed udenfor hjemmet. Aktuelt har vi et stort fokus på butikslivet – både i Randers centrum og oplandet – og vi sætter stor pris på vores samarbejde med Randers Storcenter. De har lavet et forbilledligt arbejde ved at sikre, at medarbejdere fra alle butikker er blevet undervist”, siger Jette Baagøe, demenskonsulent i Randers Kommune.

 

Dorthe Hove-Nielsen er butiksbestyrer i Paw Sko og medlem af bestyrelsen i Randers Storcenter. Hun har taget stor del i arbejdet med at skabe et demensvenligt storcenter, og hun fortæller, at medarbejderne i butikkerne er glade for initiativet.

 

”Det betyder meget for os, at vi kan give alle vores kunder en god oplevelse ved at komme i butikkerne i Randers Storcenter. Vi gør i forvejen meget ud af at møde både børn, unge, vokse og ældre i øjenhøjde, og nu har vi alle fået de rigtige redskaber til at kunne genkende og støtte et menneske med symptomer på demens”, siger Dorthe Hove-Nielsen.


Tjek også disse nyheder

Ny butik: Telia er åbnet i rød gade | Randers Storcenter

Velkommen til Telia

Tirsdag, d. 31. maj kl. 10 slog Telia dørene op til en ny butik i rød gade.

Nye åbningstider: Randers Storcenter har fået nye åbningstider i weekenden | Randers Storcenter

Nye åbningstider

Randers Storcenter har fået nye åbningstider. Centret har åbent alle dage, så der er god tid til at handle.

Ny café: Armlæn Lounge Café er åbnet | Randers Storcenter

Armlæn Lounge Café er åbnet ved rød indgang

Randers Storcenter kan byde velkommen til endnu en café. Armlæn Lounge Café er åbnet ved rød indgang.

Nyt magasin er på gaden | Randers Storcenter

Nyt magasin ude nu

68 siders magasin med inspiration til mode, bolig, skønhed, sport og fritid mv. I Randers Storcenter finder du endnu mere inspiration.

Vis flere nyheder