Lions Kronjylland donerer til to udvalgte formål

Lions Kronjylland forvandlede Kræmmermarked til haveprojekt og instrumenter

Det nyligt afholdte Kræmmermarked ved siden af Randers Storcenter, gav igen i år overskud, som nu deles videre til forskellige gode formål. Randers Storcenter har igennem de sidste 2 år bidraget til Kræmmermarkedet via centrets velgørenhedspulje, og sammen med Lions har disse midler vokset sig til endnu større beløb, hvoraf en del nu doneres videre til to udvalgte formål: Søndermarkeds Blæseorkester og Birte Juel Sandbergs haveprojekt i Senegal. Kræmmermarked i 2017 er allerede under udarbejdelse, og både Lions Kronjylland og Randers Storcenter ser frem til at igen næste år – at kunne donere endnu flere midler videre til gode formål.

Haveprojekt i Senegal for kvinder

Haveprojektet i Senegal er for enlige kvinder i den fattigste del af syd Senegal. Mange bådflygtninge fra Vestafrika  og det er langt fra alle der kommer i land. Birte Juel Sandbergs projekt er; etablering af en fælleshave for 40 kvinder i Senegal, som nu kan plante og så og senere sælge varerne i provinshovedstaden ca 10 km derfra. Birte har flere gange besøgt landsbyen og har voksenskolen i den lille fiskerby Abene.

Der kan findes flere oplysninger om Birte Juel Sandbergs projekt Senegal  www.senegalvoksenskole.dk

Nye instrumenter

Søndermarkens Blæseorkester kan nu forny det store børne- og unge orkester med en bla. ny baryton og alhorn. De unge mennesker er i denne tid i gang med at indspille en cd, og både børn og voksne omkring orkestret glæder sig over at de nye instrumenter også kan høres på den nye CD. Søndermarkens Blæseorkester er især kendt for det store Nisseorkester som hvert år i julen ses rundt om i det Kronjyske i deres traditionelle juleuniformer. Søndermarkens Blæseorkester står også bag kåringen af Årets Æresnisse.

Lions Klubberne i Kronjylland

Lions Klubberne i Kronjylland omfatter grupperne: Randers, Gudenå, Niels Ebbesen, Malvina, Purhus og Langå.

Lions er Verdens største hjælpe organisation, som startede i USA i 1917. I dag er der på verdensplan ca. 1,4 mio. mellemmer i omkring 45.000 klubber – og i 200 lande.

Lions kom til Danmark i 1950 og i dag har landet 314 klubber med tilsammen 6500 medlemmer fordelt i Dk, Grønland og Færøerne. Alle klubber engagerer sig i humanitært, kulturelt og socialt i samfundets forhold.

Lions Danmark donerer årligt ca. 4,5 mio. kroner til humanitære formål, både internationalt, nationalt og lokalt.

 


TIL TOP