Sundhed: 6 tips til en sund start på dagen

Start din morgen på en sund og behagelig måde. Det gør hele din dag meget bedre.


Få en sund start på dagen
– Allerede fra i morgen tidlig


En god nattesøvn og en god start på dagen er det allerbedste, du kan gøre for din egen sundhed og skønhed. Men det er individuelt, hvad der fungerer for den enkelte. Det er derfor vigtigt at finde frem til de ting, der kan give netop dig den bedste nattesøvn og en sund start på dagen. Lad dig inspirere af de 6 tips nedenfor og udpluk de punkter, der giver mening for dig at integrere i din hverdag, så du kan komme godt fra start – allerede fra i morgen tidlig. 

 

Sund_start_1 Sundhed: 6 tips til en sund start på dagen

Find den lækre opskrift på quinoa grød fra Søstrene Grene her.

 

Her er seks tips, til en sund start på dagen:

1) Indretning
Selv om dit soveværelse ofte er dit “eget” uden adgang for gæster, så prioriter indretningen i dit soveværelse på linje med andre rum i hjemmet. Med lækkert senge- og nattøj er du godt på vej.

2) Indeklima
Skab et godt soveklima i dit soveværelse med mørklægning og en temperatur på 17-21 grader.

3) Slap af
Tag en afslappende stund med dig selv, inden du skal sove. Læs f.eks. i en bog, eller skriv alle forstyrrende tanker ned, så de er “væk” fra dit system.

4) Vækkeur
Få en blid start på dagen med vækning af app’en Sleep Cycle. Inden for et tidsinterval, som du selv indstiller, måler app’en, hvornår du sover lettest og vækker dig netop på det tidspunkt. På den måde undgår du at blive revet ud af dyb søvn.

5) Drop snooze
Stil app’en eller dit vækkeur til vækning 1/2 til 1 time før, du SKAL op, og stå op, når det vækker i stedet for at snooze. På den måde får du tid til en stille stund, hvor du bare kan kigge ud ad vinduet, tage en kop kaffe eller gøre lige, hvad du har lyst til.

6) Morgenmad
Start dagen med et sundt måltid, der giver dig energi til resten af dagen. Prøv f.eks. den lækre quinoa grød, som der er link til ovenfor.

 


I magasinet finder du også:

Herremode: Har du styr på stilen?
Outdoor: Udforsk Mols Bjerge


TIL TOP