randers, honninghjerter, jul

Opskrift: Honninghjerter

Det er først rigtig jul, når hele huset dufter af kanel og kardemomme. 


Blomsterbergs honninghjerter

Honninghjerter har en dejlig, ­krydret duft af jul. Det er samtidig en ­velsmagende værtindegave, der kan gøres helt personlig og dekoreres af både store og små. Prøv dig frem denne jul med Mette Blomsterbergs lækre opskrift på honninghjerter. 

 

 

honninghjerter0719-1 Opskrift: Honninghjerter

Det skal du bruge:

Dej (ca. 15 stk.)
1 tsk. potaske
1 æggeblomme
2 tsk. honningkagekrydderi
165 g hvedemel
165 g honning 

Sprøjteglasur 
100 g flormelis
lidt pasteuriseret æggehvide 

Sådan gør du:

Dej
Rør potasken ud i æggeblommen. Bland honningkagekrydderi og hvedemel godt sammen.
Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej (gerne på en røremaskine med dejkrog.)
Pak dejen i en plastpose, og lad den hvile i køleskab i mindst en time, men gerne et par dage.

Rul dejen ud i lidt mel i en tykkelse på 1⁄2 cm. Udstik dejen med en hjerteudstikker, der måler 7 cm på det bredeste sted.
Læg hjerterne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hvile i en time.Forvarm ovnen til 180 grader.
Bag honninghjerterne i ovnen i ca. 8-10 minutter (afhængigt af ovnen). Lad dem derefter køle helt af på en bagerist. 

Sprøjteglasur
Sigt flormelis, og pisk den med lidt pasteuriseret æggehvide, til glasuren er kridhvid og luftig.
Glasuren skal være så stiv, at den ikke flyder sammen, når du rører i den. Kom glasuren i et kornet (kræmmerhus af bagepapir), og klip et lille hul i spidsen. Dekorér honninghjerterne med gæsternes navne eller andet. Det er en god idé at øve sig lidt på et stykke bagepapir inden. 

Honninghjerterne kan holde sig tildækket på køl et par uger, men undlad at komme glasur på, hvis de ikke skal spises med det samme. 

 


I magasinet finder du også:

Sundhed: Ud i kulden
Bolig & Mad: Julens smukke borde
Børn: Klar til julefest


I butikkerne lige nu

TIL TOP