vinterløb, randers, sport

Klar til en kold løbetur?

Snør løbeskoene og tag en tur ud i vintervejret. En løbetur i kulden giver nemlig ekstra energi og høj forbrænding.


Løb dig til ny energi

Selvom det er koldt og blæsende, behøver du ikke stille løbeskoene i skabet. Med den rette påklædning er vinteren en dejlig årstid til løb  – du får nemlig fornyet energi og højere forbrænding af den kolde luft. Find vinterløbetøj og gode træningstips her, så du kan komme lun og energifyldt gennem din løbetur. 

 

 

vinterloeb1 Klar til en kold løbetur?

 

Her er tre tips til din løbetur i vintervejret:

1) Løb korte ture
Skift de lange løbeture ud med kortere, hurtigere ture. På den måde kan du holde kroppen varm hele turen og undgå en gradvis nedkøling, som du godt kan risikere på den sidste halvdel af en lang, svedig løbetur.

2) Løb i medvind
Blæst gør dig lynhurtigt kold. Det er derfor en god idé at vælge nogle løberuter, hvor du er i læ, som for eksempel en skov eller i byen. Kan det ikke lade sig gøre, så sørg for at starte din løbetur i modvind, hvor du har energi, og slut turen i medvind. 

3) Husk vand
Selvom du ikke føler dig tørstig på samme måde som i varme temperatuer, har du stadig brug for væske. Kold luft kan nemlig være meget tør, hvilket betyder, at du mister væske,
uden at føle dig tørstig. Så sørg for at tanke op på væske, inden du løber, og drik rigeligt med vand, når du er hjemme igen. 


Den helt rigtige beklædning

Påklædning er afgørende for en god løbetur.Gå efter trelagsprincippet på overkroppen – lag på lag er den bedste måde. Så sikrer du at holde blæsten ude, samtidig med at huden kan ånde, så du kan komme af med varmen.
Læs flere gode tips til en god løbetur i det kolde vejr i julemagasinet.

 


I magasinet finder du også: 

Herremode: Fine & Dandy
Interview: Randers Handsker
Convenience: Nem december


TIL TOP