Have: 6 gode råd til haven i marts

Så er det endelig blevet forår – det siger kalenderen i hvert fald. Og med foråret begynder aktiviteterne i din have så småt. Læs med her og få et overblik over, hvad du skal lave i haven i marts.


Forbered din have til sommeren

Det klør i de grønne fingre på denne årstid, og heldigvis er der rigtig meget, du allerede kan gøre i din have i marts. Du kan bl.a. bruge årets første forårsmåned på at beskære træer og buske, fjerne mos samt give græsplænen kalk. Se nedenfor hvad du ellers kan gøre, eller læs indlægget i magasinet her og find samtidig det helt rigtige tøj til havearbejde.

 

Have_2 Have: 6 gode råd til haven i marts

 

Her er 6 gode råd til haven i marts:

1) Beskær træer og buske
Marts er en god måned til beskæring. Beskær dine træer og prydbuske for at fjerne syge eller svage grene, så dine træer og buske ser pæne og veltrimmede ud.

2) Oprydning af bede
Hvis du har stauder i din have, er marts et godt tidspunkt til at få dem trimmet. Start oprydningen i dine staudebede ved at klippe og soignere de visne grene og blade. Du kan også dele og omplante dine stauder i slutningen af marts, hvis jorden er tilstrækkelig tør.

3) Plant løg og knolde
I marts er det stadig for koldt at plante dine sommerblomster. Vælg i stedet stedmoder, forglemmigej og bellis – de kan nemlig klare nætter med frost. Du kan også begynde at flytte blomstrende forårsløg og knolde, men vær forsigtig. Brug en spade til at stikke ned i jorden omkring løgene. Stik nu spaden forsigtigt ind under løgene og løft.

4) Fjern mos i græsplænen
Forbered din græsplæne til sommeren ved at fjerne mosset. Mosset fjernes lettest i marts og april, hvor mospuderne ofte sidder løst.

5) Giv græsplænen gødning og kalk
Tjek din græsplænes pH-værdi med lakmuspapir. Er den under 7 mangler den næring – og det kan give mos i plænen. Drys i givet fald plænen med perlekalk, så skal den nok blive grøn og smuk.

6) Lug de første tegn på ukrudt
Lug de første tegn på ukrudt. Marts/april er det bedste tidspunkt at starte med at bekæmpe ukrudt i haven, fordi ukrudtet endnu ikke har nået at udvikle et stort rodnet.

 


I magasinet finder du også: 

Herremode: Har du styr på stilen?
Outdoor: Udforsk Mols Bjerg
Blød og lækker børnemode med god samvittighed


TIL TOP