Stylingarrangement 1. januar 2018 | 8:00

Kan du heller ikke vente til sjette sæson af Den Store Bagedyst på DR? (Den er lige på trapperne!) Tyvstart konkurrencen, og imponér dine gæster med denne vidunderlige (og nemme!) marengslagkage af tidligere deltager Ditte Julie Jensen.

Vi har også samlet 10 bageting, som du ikke kan undvære, hvis du har store eller små ambitioner som mesterbager.

Opskriften på den smukke marengslagkge er fra Dittes helt nye kogebog Tid til Kage, som du kan købe i Bog & Idé i Randers Storcenter. Du har også chancen for at vinde dit eget eksemplar i vores kagekonkurrence. Scroll ned på siden, så kan du læse, hvordan du deltager.


Opskrift: Pink marengslagkage med hindbær og chantillycreme

Til 8 personer

INGREDIENSER

Pink marengsbunde
90 g æggehvider
90 g hvidt sukker
90 g flormelis
Pink pastafarve
Ca. 3 tsk. hindbærstøv

Hindbærmarmelade
½ god vaniljestang
200 g lyst rørsukker
100 g hindbær
1 økolime, saft og skal
2 tsk. maizena
1 spsk. vand

Chantillycreme
1 god vaniljestang
30 g flormelis
3 dl piskefløde

300 g friske hindbær
Spiselige blomster
(evt. stokroser)

SÅDAN GØR DU:

Marengsbunde:
Pisk æggehviderne skummende, og tilsæt det hvide sukker lidt ad gangen, mens der piskes. Når marengsmassen
laver tydelige toppe, er den klar. Sigt flormelissen, og vend den i massen til en glat, blank marengs. Indfarv med lidt pink pastafarve. Kom marengsen op i en sprøjtepose, og lav 3 ensartede bunde (Ø 18 cm). Drys hver bund med lidt hindbærstøv, og lad dem hvile i 15 min. Bag ved 110° varmluft i 1 time, og lad bundene køle af på en bagerist.

Hindbærmarmelade:
Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog bær, vaniljesukker, sukker, limesaft og -skal op, og lad det simre videre i ca. 10 min. Rør maizena sammen med vand, og hæld det op til marmeladen under konstant piskning, til det tykner. Tag gryden af varmen, og lad det køle af.

Chantillycreme:
Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med flormelissen. Pisk fløden til flødeskum, og vend vaniljesukkeret i. Kom cremen op i en sprøjtepose, og klip et lille hul.

Samling:
Befri bundene fra bagepapiret. Læg kagen sammen ved at placere en bund på et kagefad. Smør et lille lag hindbærmarmelade på bunden, og lav en kant af friske hindbær. Fyld midten op med chantillycreme. Gentag processen endnu en gang, og afslut med en bund. Dekorér med friske hindbær og stokroser.

 

TIP
“En sikker vinder til venindesammenkomster! Har du rigtig travlt, kan du snyde og købe en god marmelade.” – Ditte Julie Jensen, Tid til kage


Udstyr: 10 favoritter til mesterbageren

Du er ikke bedre end dit udstyr – men med det rigtige kan du til gengæld blive en ægte mesterbager i eget køkken. Så er der bare tilbage at sige: Klar, parat … BAG!

Dejskraber_30_kr._flying_tiger_copenhagen Opskrift: Bag et mesterværk a la Den Store Bagedyst + VIND kagebog

Til at skrabe bunden
Dejskraber, FLYING
TIGER COPENHAGEN, 30 kr.

Forklaede_soedahl-imerco Opskrift: Bag et mesterværk a la Den Store Bagedyst + VIND kagebog

Til det pæne tøj
Forklæde, SÖDAHL,
Imerco, 199,95 kr.

hindbaer_kvickly_randers_storcenter Opskrift: Bag et mesterværk a la Den Store Bagedyst + VIND kagebog

Til fine farver
Friske hindbær, KVICKLY, se dagspris i butikken

Serveringsbraet_145_40_cm_soestrene_grene Opskrift: Bag et mesterværk a la Den Store Bagedyst + VIND kagebog

Til serveringen
Serveringsfad, 14,5 x 40 cm,
SØSTRENE GRENE,
74,40 kr.

Kagestempler_30_flying_tiger_copenhagen Opskrift: Bag et mesterværk a la Den Store Bagedyst + VIND kagebog

Til særpræget
Kagestempel,
FLYING TIGER
COPENHAGEN,
30 kr. pr. stk.

Justerbar_kagering_fra_Blomsterberg_OE_165-32_cm_Inspiration_13995_kr.- Opskrift: Bag et mesterværk a la Den Store Bagedyst + VIND kagebog

Til stor og lille
Justérbar kagering, BLOMSTERBERG,
Ø 16,5-32 cm, Inspiration,
139,95 kr.

Koekkenmaskine_SMEG_Imerco_3.99995_kr. Opskrift: Bag et mesterværk a la Den Store Bagedyst + VIND kagebog

Til det gode miks
Røremaskine, SMEG,
findes i flere farver,
Imerco, 3.999,95 kr.

Kagefad_fra_Stelton_Emma_Inspiration_42495_kr. Opskrift: Bag et mesterværk a la Den Store Bagedyst + VIND kagebog

Til den runde kage
Kagefad, STELTON, Emma, Inspiration,
424,95 kr.

Maaleskeer_20_kr._flying_tiger_copenhagen Opskrift: Bag et mesterværk a la Den Store Bagedyst + VIND kagebog

Til særpræget
Kagestempel,
FLYING TIGER
COPENHAGEN,
30 kr. pr. stk.

Tid_til_kage_ditte_julie_jensen_bog_og_ide Opskrift: Bag et mesterværk a la Den Store Bagedyst + VIND kagebog

Tid til kage
af Ditte Julie Jensen, Bog & Idé,
249,95 kr.

KONKURRENCE
Husker du Ditte Julie Jensen, som bagte sig ind i semifinalen i Den Store Bagedyst i 2015? Nu har du chancen for at vinde hendes nye kogebog, hvor bagemesteren gavmildt deler ud af sine yndlingsopskrifter på lækre og fantasifulde kager. Læs mere, og deltag på vores Facebook-side.

 

Vi tager forbehold for tastefejl, prisændringer og udsolgte varer.

facebook Opskrift: Bag et mesterværk a la Den Store Bagedyst + VIND kageboggoogle Opskrift: Bag et mesterværk a la Den Store Bagedyst + VIND kagebogpinterest Opskrift: Bag et mesterværk a la Den Store Bagedyst + VIND kagebogtwitter Opskrift: Bag et mesterværk a la Den Store Bagedyst + VIND kagebogemail Opskrift: Bag et mesterværk a la Den Store Bagedyst + VIND kagebog

Ingen kommentarer

Kommentarer