Nostalgisk motortræf v. Randers Storcenter 14. maj | 13:00

Det er snart påske, og traditionen tro skal der lam på bordet. Her får du en vidunderlig opskrift på lammekølle i mørkt øl med kartoffelsalat og ramsløgspesto og en miniguide til 3 gode påskeøl. Velbekomme!

Måske hører du til blandt de mange, der af gammel vane serverer rødvin til lammet, men lam og øl passer også fantastisk godt sammen. Og der findes rigtig mange gode påskebryg i butikkerne, som smager vidunderligt sammen med lammet. 

Lad lammet simre i timevis i mørkt øl, så det samler masser af smag, saft og kraft, og servér middagen med  en kold øl til. Vi viser dig, hvordan du får årets påskemiddagen – eller bare aftensmaden – i hus.


Lam i mørkt øl med kartoffelsalat og ramsløgspesto

Til 4 personer

Lammekølle – ca. 150 g pr. person

2 mørke øl a 33 cl

500 g nye kartofler

200 g rødbeder

2 dl æbleeddike

1 dl koldpresset rapsolie

Salt og peber

2 spsk. sennep

Friske krydderurter som rosmarin, persille, timian eller citronmelisse

½ kg ramsløg, vasket og tørret

1 fed hvidløg

100 g parmesanost

100 g græskarkerner

1 spsk. æbleeddike

Ca. 3 dl rapsolie

 

SÅDAN GØR DU:

Lammekølle

Snit lammekøllen på kryds og tværs, men ikke dybere end 1½ cm. Gnid med salt, peber og lidt rapsolie.

Sæt køllen i et fad i ovnen i ½ time ved 210 °C, skru ned til 130 °C, hæld øllet ved, og lad hele herligheden stege i 3 timer. Hæld øl over lammekøllen et par gange, mens den steger.

Tag ud af ovnen, og drys friske krydderurter over.

Kartoffelsalat

Vask og skrub kartoflerne. Kog i ca. 12 min., hæld vandet fra, og halvér dem. Skræl rødbederne, og skær dem i tern på 1 x 1 cm.

Pisk eddike og olie sammen, smag til med salt, peber og sennep, og hæld blandingen over de lune kartofler og rødbedeternene sammen med en halv håndfuld finthakkede, friske krydderurter.

Ramsløgspesto

Kom ramsløg, hvidløg, parmesanost, græskarkerner og æbleeddike i blenderen. Blend godt, og hæld rapsolie i, til det får en god konsistens.

TIP
Udskift lammekøllen med lammeryg, hvis du vil have en mildere smag. Slagteren i Kvickly hjælper gerne

Miniguide: 3 øl til påskemiddagen

– Serveres ved 9-10 °C

beer_166826 Opskrift: Lam i mørkt øl

Påskelammer fra Pladderballe Bryghus, 5,8 %

Mørk og gylden ale med en sød og let bitter smag.
God til: det traditionelle påskebord.

Kvickly, 0,5 l, 22,95 kr.


paaskebryg_Vulcano Opskrift: Lam i mørkt øl

Vulcano Påskebryg fra Fur Bryghus, 6,0 %

Gylden og fyldig lager med mange smagsoplevelser.
God til: påskefrokosten og det spirende forår.

Kvickly, 0,5 l, 21,95 kr.


willemoespåskeale Opskrift: Lam i mørkt øl

Påskeale fra Willemoes, 8,0 %

Mørk, gylden og kraftig overgæret øl med et strejf af lakrids

God til: påskelammet eller andet rødt kød.

Kvickly, 0,5 l, 19,95 kr.


tommy_Kvickly_Randers_Storcenter-238x300 Opskrift: Lam i mørkt øl

Find din påskeøl i Kvickly i Randers Storcenter

“Kom ind og se vores store udvalg af påskebryg, og bliv guidet til, hvilke øl der passer til lige netop din påskefrokost. Vi kan også hjælpe med at finde gode øl til at komme i maden.

Tommy Amorsen, salgsleder i Kvickly,
Randers Storcenter

 
Vi tager forbehold for tastefejl, prisændringer og udsolgte varer.

facebook Opskrift: Lam i mørkt ølgoogle Opskrift: Lam i mørkt ølpinterest Opskrift: Lam i mørkt øltwitter Opskrift: Lam i mørkt ølemail Opskrift: Lam i mørkt øl

Ingen kommentarer

Kommentarer