Randers Storcenter støtter Lykketrold Fundraiser til fordel for Kræftens Bekæmpelse

Thomas Dam, Gjøl (1915) skabte i løbet af sit liv en række enestående kunstværker. Herunder Gjøl-trolden, også kendt som ”Lykketrolden”, som opnåede verdensberømmelse i 60´erne. I 2015 ville Thomas Dam være fyldt 100 år. Desværre led han, som mange andre, af kræft og døde af sygdommen. Efterkommerne i Dam familien ønsker derfor, at støtte kræftforskning og derigennem hjælpe de mennesker som rammes af sygdommen og deres familier. Forskning er det bedste våben i kampen mod kræft, og hver dag året rundt gør forskere små fremskridt, som samlet set gør en stor forskel. Der forskes både i årsagerne til kræft så færre rammes, i bedre metoder til tidligere diagnoser så sygdommen findes i tide og flere kureres, og i bedre behandlingsmetoder så flere overlever.

Kræftens Bekæmpelse glæder sig

”Mange af os kan sikkert huske den lille søde gummitrold fra vores barndom. At 100 års jubilæet for Thomas Dam nu bruges til at invitere alle danskere til at give deres bud på, hvordan trolden skal se ud, er en rigtig sjov og anderledes ide. Og at det hele har til formål at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse, er vi utroligt glade for. Lykketrold fundraiseren er et meget sympatisk koncept, og vi håber, at så mange som muligt har lyst til at være med og derigennem støtte kampen mod kræft”. Udtaler Lise Atzen Bjerregaard, chef for events, Kræftens Bekæmpelse.

Hvilket barn skal dekorere Randers Storcenters LYKKETROLD ?

Fra d. 12. februar og til april måned kan du se mange ”blanke” LYKKETROLDE udstillet rundt om i centeret. De udstillede trolde skal i de kommende måneder dekoreres af designere, kendisser, kunstnere eller måske dig? Randers Storcenter er sponsor i dette projekt – og har dermed en LYKKETROLD, som skal designes – og herefter bortauktioneret hvor 100% af salgsbeløbet doneres til Kræftens Bekæmpelse.

Randers Storcenter har besluttet: at den LYKKETROLD, der skal på auktion fra Randers Storcenter skal designes af et barn under 15 år – og være fra Østjylland. For at deltage i denne design konkurrence, skal du designe en LYKKETROLD. Du finder male ark af Lykketrolden på randersstorcenter.dk og på centertorvet, hvor der også er farveblyanter m.m. Blandt alle der kommer med et forslag vælger Randers Storcenter 3 flotte designs ud. Herefter skal designet godkendes til at kunne overføres til en Lykketrold, og om det er en, to eller alle tre designs der vælges må fremtiden vise. De tre udvalgte får direkte besked fra Randers Storcenter, og holdes løbende orienteret om processen.

trold Randers Storcenter støtter Lykketrold Fundraiser til fordel for Kræftens Bekæmpelse

Hvad er Lykketrold Fundraiser?
Lykketrold Fundraiser er en non-profit event, som er udviklet med det formål at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Hver tredje dansker rammes af kræft, og sygdommen er den hyppigste dødsårsag i Danmark. Derfor ønsker Lykketrold Fundraiser at bidrage med midler til Kræftens Bekæmpelses arbejde med kræftforskning.

Hvad handler Lykketrold Fundraiser om?
Lykketrold Fundraiser er et nyt fundraising koncept, hvor man ved at sponsorere en designet Lykketroldskulptur eller købe en af de efterfølgende miniatureudgaver er med til at støtte Kræftens Bekæmpelse . Lykketrold Fundraiser handler om at sætte fokus på kræft, men også at vi sammen kan bidrage med midler, så der kan forskes i årsagerne til kræft så færre får kræft, tidligere at kunne stille diagnoser og finde behandlingsformer med færre bivirkninger. Konceptet tager udgangspunkt i erfaring fra internationale kampagner såsom CowParade og ElephantParade.

Hvordan samler Lykketrold Fundraiser penge ind?
Lykketrold Fundraiser sparker en landsdækkende Fundraiser i gang og inviterer kunstnere, kendisser, designere og alle andre danskere til at skabe deres særlige versioner af trolden, som laves i en størrelse op til 140 cm og udstilles rundt omkring i Danmark. Udstillingen kulminerer i en auktion, hvor troldene bliver solgt. Pengene fra salget går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.
Efter auktionen bliver et antal troldedesigns produceret i en limited edition udgave, hvor 80 kr. ekskl. moms pr. solgt enhed går til Kræftens Bekæmpelse. Derudover vil der blive produceret en unlimited udgave, hvor en andel af salgesprisen også går til Kræftens Bekæmpelse. Det forventes, at Lykketrold Fundraiser indsamler + 2.500.000 kr.

Hvorfor lige nu?
Den 15. maj ville Thomas Dam være fyldt 100 år – desværre blev han, som mange andre, ramt af kræft og døde af sygdommen. Dam-familien ønsker, som et minde om Thomas Dam, at støtte forskning i kræft og derigennem at hjælpe de mennesker og deres familier, som rammes af samme sygdom.

Læs mere her…


I butikkerne lige nu

TIL TOP