fastelavnsboller, ditte, mad

Opskrift: De bedste fastelavnsboller

Gør Ditte fra Den Store Bagedyst kunsten efter og lav verdensklasse fastelavnsboller, der helt sikkert bliver revet væk fra fadet. Pynt dem med fin glasur eller udklippede motiver.


Dittes bedste fastelavnsboller

Vi elsker fastelavnsboller og spiser hellere én for meget end én for lidt, særligt når Dittes uimodståelige boller kommer på bordet. Herunder finder du opskriften. Find også opskriften på Dittes fastelavnsboller i magasinet eller på Bilka.dk.


Fastelavnsboller (9-12 stk.)


1,4 dl sødmælk

30 g gær
1 æg, str. M/L
20 g lyst rørsukker
90 g smeltet smør
300 g hvedemel
1 knvsp salt


Sådan gør du:

Opløs gæren i mælken, og tilsæt æg og sukker til blandingen. Smelt smørret og hæld det oveni. Sigt mel i blandingen og tilsæt salt. Ælt dejen godt sammen – gerne mellem 1o-15 minutter for at opnå en silkeblød dej. Læg dejen i en stor skål og dæk med husholdningfilm og et viskestykke. Lad dejen hæve 1 time.



Hindbærremonce


50 g lyst rørsukker

50 g rå ren marcipan
50 g blødt smør
2 spsk hindbærstøv


Sådan gør du:

Bland alle ingredienser godt sammen. Rul bolledejen ud på et bord med mel, til den er ca. 0,5 cm tyk. Skær 9 til 12 ens stykker og fordel 1 tsk hindbærremonce på hver. Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml til en lille bolle, så fyldet ikke løber ud. Vend nu bollerne, så samlingen vender ned, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (ca. 30-60 min.) Pensl fastelavnsbollerne med et pisket æg og bag ved 200° varmluft i 13-16 min. Lad dem efterfølgende køle af på en bagerist.



Glasur


100 g flormelis

1 pasteuriseret æggehvide
Pastafarve, grøn, gul og pink
Lidt sukkerkrymmel


Sådan gør du:

Pisk flormelis og æggehvide sammen til en sej glasur, og del den i tre lige store dele. Indfarv nu glasuren med grøn, gul og pink pastafarve. Kom en smule glasur på hver bolle og drys herefter med sukkerkrymmel. Pynt til sidst med hjemmelavet fastelavnspynt.

 


 

Se her i filmen, hvordan Ditte laver lækker glasur og pynter de uimodståelige fastelavnsboller.


I magasinet finder du også:

Mad og bolig: Velvære i hjemmet
Damemode: Opdater din garderobe med bløde pasteller
Skønhed: Tid til selvforkælelse


I butikkerne lige nu

TIL TOP