Æblecrumble, opskrift

Opskrift: Velsmagende æblecrumble

Når Mark ikke driver Restaurant NOK og Wilhelms Deli i Randers Storcenter, så elsker han at imponere med hjemmelavet æblecrumble. Gør Mark kunsten efter og server kagen med creme fraiche eller vaniljeis. 


Så let laver du en velsmagende æblecrumble fra bunden

Vi elsker æbler. Særligt i en æblecrumble. Find opskriften her eller i det nye magasin. 


Æblecrumble (6 pers.)

700 g æbler i tern eller både
2 spsk. rørsukker
1 spsk. kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1/2 vaniljestang (kornene herfra)
1 tsk. smør (til at smøre fadet)

 

Crumble

150 g havregryn (finvalset)
100 g hvedemel
30 g mandler (finthakket)
100 g marcipan
75 g rørsukker
150 g smør
1 tsk. kanel
1/2 vaniljestang (kornene herfra)


Sådan gør du:

Bland æbler med kanel, kardemomme, vanilje og sukker. Kom de krydrede æbler i et smurt ovnfast fad eller fordel i 6-8 portionsforme.

Bland havregryn, mel, mandler, marcipan, sukker, kanel, vanilje og sukker godt sammen i en skål. Smør smuldres i blandingen. Smuldr det hele godt sammen, til det bliver krumme-agtigt. Det behøver ikke være helt ensartet – der må gerne være både små og større krummer.

Drys crumblen over æblerne i fadet. Det skal ikke trykkes på plads, men blot krummes ud over æblerne. Bages i en forvarmet ovn ved 180 g. varmluft i 40-45 min. Server med creme fraiche, luftig fløde-skum, vaniljeis eller rørt græsk yoghurt med et drys vaniljesukker.

 


 

Se her i filmen, hvordan Mark på ingen tid laver en utrolig lækker og velsmagende æblecrumble, hjemme i hans eget køkken


I magasinet finder du også:

Interview: Josefine og Britta har både bøger og idéer
Guide: 6 ideer til selvforkælelse
Familie: Efteråret = familietid


I butikkerne lige nu

TIL TOP