Billede af en tallerken fra Broste Copenhagen fyldt med hjemmelavede påskeæg i en variant med marcipan, Daim og mørk chokolade og en med romkuglefyld og hvid chokolade

Nem opskrift: Lav dit eget påskeæg

Hjemmelavede påskeæg er lette at lave og virkelig seje at vise frem. Kun fantasien sætter grænser for pynt og fyld – og så kan børnene være med hele vejen.

Vi har lavet opskrifter på to forskellige varianter af påskeæg, så der både er noget for dem, der elsker marcipan med knas af Daim-chokolade, og dem, der foretrækker mørkt og lækkert romkuglefyld!

Hvis I er rigtig ambitiøse, viser vi også, hvordan I kan temperere chokoladen, så overtrækket får det helt rigtige knæk. Ellers fungerer påskeæggene glimrende med almindeligt overtrækschokolade – det er hurtigt og nemt og ligner en million.

 


Variant 1: Romkuglefyld til påskeæg 

20 stk.

400 g chokolademuffins eller chokoladekage

3-4 spsk. hindbærmarmelade

2 spsk. kakaopulver

3 spsk. romessens

Sådan gør du:

Smuldr kagen ned i en skål, og tilsæt marmelade, kakaopulver og romessens.

Pisk, til romkuglemassen har samlet sig.

Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt på køl natten over.

Tril 15-20 påskeæg, og betræk med chokolade.

TIP
Gør det til en hyggelig familietradition at lave påskeæg sammen. De søde æg smager bare bedre, når man selv har lavet dem

Variant 2: Knasende marcipanfyld til påskeæg

15-20 stk.

350 g marcipan

50 g Daim-chokolade

Sådan gør du:

Hak Daim i små, fine stykker, og ælt sammen med marcipanen.

Pak massen ind i husholdningsfilm, og sæt på køl natten over.

Tril 15-20 påskeæg, og betræk med chokolade.

Lav_dine_paaskeaeg_selv Nem opskrift: Lav dit eget påskeæg

De hvide påskeæg er med romkuglefyld og hvid chokolade. De mørke er med knasende marcipanfyld og mørk chokolade.


Overtrækschokolade

Vælg denne metode, hvis I gerne vil overtrække påskeæggene lidt nemt og hurtigt. Resultatet bliver lækkert, og arbejdsindsatsen er lav.

15-20 stk.

250 g hvid, lys eller mørk overtrækschokolade

Pynt: farvet krymmel, frysetørrede bær eller hakkede nødder

Sådan gør du:

Smelt overtrækschokoladen langsomt over et vandbad. Tril påskeæggene rundt i skålen med en gaffel, så de dækkes helt af chokolade. Lad dem dryppe lidt af på gaflen, og læg dem på et stykke bagepapir. Drys med pynt.

Påskeæggene kan holde sig en god uges tid i køleskabet, hvis ikke de er spist inden.


Temperering af chokolade til overtræk

Vælg denne metode til at overtrække påskeæggene med chokolade, hvis resultatet skal være endnu mere lækkert og luksuriøst.Det tager lidt tid og øvelse at temperere chokolade, til gengæld får påskeæggene en flot blank overflade og et sprødt knæk. MUMS!

30 stk.

400 g hvid, lys eller mørk kvalitetschokolade

Pynt: chokoladeknapper, farvet krymmel, frysetørrede hindbær eller coco pops

 

Sådan gør du:

Hak chokoladen fint. Opvarm halvdelen i en skål over vandbad, til chokoladen når 48 °C (brug et termometer), og kom den anden halvdel op i en skål.

Hæld 2/3 af den smeltede chokolade op i skålen med den finthakkede, usmeltede del.

Lad de to smelte sammen. Hvis de ikke smelter helt sammen, kan du tilføje en lille smule af den smeltede del.

Opvarm aldrig den tempererede chokolade igen. Stivner den for hurtigt, kan du tilføje en anelse af den smeltede chokolade, men temperaturen må aldrig overstige 32 °C for hvid chokolade, 33 °C for lys og 34 °C for mørk. Sker det, må du starte forfra med en ny temperering.

Ovetræk æggene, når chokoladen er kølet til under 32-34 °C. Tril fyldet rundt i skålen med en gaffel, så det dækkes helt af chokolade. Lad ægget dryppe lidt af på gaflen, og læg det på et stykke bagepapir. Drys med pynt.

Påskeæggene kan holde sig en god uges tid i køleskabet, hvis ikke de er spist inden.

TIP
Skal det være endnu lettere? Køb færdiglavede påskeæg hos Bilka og Frellsen Chokolade

Kilde: metteblomsterberg.dk


Har du ikke mod på de hjemmelavede påskeæg, så fortvivl ikke. Få inspiration til den sjove og gule påskeslik

Få også inspiration til sjove påskelege for hele familien, som kan inkludere æg


I butikkerne lige nu

Ingen kommentarer

TIL TOP