Hold ferie med god tech-samvittighed

Der skal være plads til elektronik i feriekufferten, men hvad skal man egentlig vælge, når man ikke kan tage det hele med? Gadgetekspert David Guldager har samlet de mest oplagte gadgets til ferien.


4 apps til familiens roadtrip
Ras_mag_0316-10-05-app-lonelyplanet Hold ferie med god tech-samvittighed

Lonely Planet
Lonely Planets serie af rejseapps hjælper dig med ikke at gå glip af noget på ferien og kan klart anbefales uanset destination.
App Store
Google Play

Ras_mag_0316-10-11-TripIt_icon_flat Hold ferie med god tech-samvittighed

TripIt
Planlægning er halvdelen af glæden, og TripIt hjælper med at holde styr på alle dine dokumenter og informationer både før og under ferien.
App Store
Google Play
Microsoft Store

Ras_mag_0316-10-10-Opentable Hold ferie med god tech-samvittighed

OpenTable
Restaurantbesøg er altid en god idé at booke på forhånd, men det kan være svært i udlandet. Derfor er denne app din bedste spise-ven.
App Store
Google Play
Microsoft Store

Ras_mag_0316-10-06-app-viaplayphoto.jpg Hold ferie med god tech-samvittighed

Viaplay
En lang rejse kan være kedelig for børn og dermed hård for alle. Viaplay tilbyder som en af de få download af film og serier, så de kan ses uden internet.
App Store
Google Play


Din indre Hollywood-instruktør

De små actionkameraer er blevet synonyme med ferie. De kan spændes på hvad som helst og skyder helt unikke billeder og videoer af alt fra dykkerture til en hyggelig middag med en flot udsigt. Med bæreremmen Chesty kan du endda spænde kameraet på brystet, mens det sørger for at optage alt, hvad du ser på ferien – hvis nu svigermor insisterer på at få det hele dokumenteret.

Actionkamera, Hero, 1.100 kr., og bærerem, Chesty, 400 kr., GOPRO, Sportmaster.

Familiens næstbedste ven

En iPad Mini kan bruges til mange ting på ferien. Det oplagte er at række den til børnene, og så er der fred til forældrene. Men udnyt også selv mulighederne for at få læst nogle e-bøger, tjekke kort (også i offline-tilstand, hvis du henter kortet på eksempelvis Google Maps hjemmefra), eller gå på opdagelse i de tusindvis af apps fra App Store. Og lad nu være med at tage billeder med din iPad. Det ser bare dumt ud. Brug mobilen til det i stedet.

Tablet, iPad Mini 2, APPLE, Telenor, 4.090 kr.

Lad dine gadgets op på ferien

Vores kære elektroniske hjælpemidler er umulige at undvære på ferien for mange af os danskere. Og alle vil jo gerne have det hyggeligt med deres gadgets, men hyggen holder hurtigt op, hvis elektronikken er løbet tør for strøm. Løsningen er heldigvis ligetil og fylder ikke meget i kufferten.

Ekstern batterioplader, Powerbank, ILUV, Telenor, 449 kr.

Gadget-limousinen

Det kan være svært at få plads til både actionkamera, spejlrefleks, mobil, tablet, selfiestang, laptop, kamerastativ og meget mere i kufferten – medmindre du benytter dig af en rummelig rygsæk til formålet. McKinleys er et godt bud til dig, der skal rejse og ikke vil gå ned på udstyret undervejs.

Rygsæk, Whitburn 25, MCKINLEY, Intersport, 800 kr.

Få god lyd alle steder

Ethvert menneske burde have ret til god lyd – hjemme, på ferie, eller hvor end det måtte være – og trådløs lyd er vejen til at få det. Det er et ekstra plus, hvis lyden er pakket pænt ind, der er strøm nok, og du kan have lyden med dig. BeoPlay A2 har alt det – og lidt til. Den trådløse højttaler fungerer godt over bluetooth og giver samtidig en skarp lyd.

Højttaler, BeoPlay A2, B&O, Telenor, 2.499 kr.

Ras-Mag_0216-10-01 Hold ferie med god tech-samvittighed
Gadgetekspert

David Guldager

Er den førende ekspert på
techområdet og har i over syv år arbejdet som techredaktør på TV 2. Han er ugentlig ekspert på Go’ morgen Danmark og på TV 2 News og nu også i Randers Storcenter.


I butikkerne lige nu

TIL TOP