Stylingarrangement 1. januar 2018 | 8:00

Konfekt er indbegrebet af julehygge. Og i mange familier er det lige så meget en tradition at lave julekonfekt sammen, som det er at spise den. Tril, rul og blend jer til årets julegodter med disse nemme opskrifter fra årets julebog Konfekt af Anne Mette Voss, som vandt den store bagedyst i 2013. Kunne du tænke dig at vinde bogen? Læs nederst i artiklen, hvordan du deltager i konkurrencen om et eksemplar. 

Opskrift: Bountykugler

BountyKugler-Randers-Storcenter-1 Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rød

30 stk., sværhedsgrad: let

BOUNTYMASSE
½ polynesisk vaniljestang
2 tsk. flormelis
250 g kokosmel
1 dåse kondenseret mælk (397 g)

OVERTRÆK OG PYNT
250 g mælkechokolade
1 spsk guldstøv

FREMGANGSMÅDE:
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med flormelissen. Rør det sammen med kokosmel og kondenseret mælk. Stil massen i køleskab til dagen efter.

Tril ca. 30 små, mundrette kugler af bountymassen, og læg dem på køl, mens chokoladen forberedes.

Hak to tredjedele af mælkechokoladen groft, og smelt den ved meget lav varme i en skål over vandbad. Riv den sidste tredjedel af chokoladen på rivejern. Tag skålen op af vandbadet, og rør den fintrevne chokolade i den smeltede del. Rør det godt sammen.

Vend dernæst de små bountykugler i chokoladen en efter en. Sæt dem på et stykke bagepapir, og vent, til chokoladen er størknet. Kom kuglerne i en lille frysepose sammen med guldstøvet, og ryst godt for at fordele støvet.

 

Opskrift: Marcipankiks med nougatfyld

Marcipan-nougat-smaakager-1 Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rød

15 stk., sværhedsgrad: mellem

KIKS
½ polynesisk vaniljestang
1 tsk. flormelis
150 g ren rå marcipan
1 spsk. flormelis, til udrulning

FYLD
70 g blød nougat
30 g god mørk chokolade
1 tsk. frysetørret hindbærstøv

 

FREMGANGSMÅDE:
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med flormelissen.  Ælt vaniljesukkeret sammen med marcipanen. Rul marcipanen tyndt ud i lidt flormelis til en tykkelse på ca. 2 mm.

Udstik 30 små hjerter, og placér dem på et par bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem let gyldne i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 6-8 min. Køl hjerterne af.

Smelt nougaten i en skål over vandbad ved lav varme. Hak chokoladen meget fint, og rør den i nougaten, når den er smeltet, til en ensartet

creme. Sæt cremen i køleskab i en halv times tid, til den er mere

fast i det, men stadig smørbar. Læg de små marcipankiks sammen to og to med lidt nougatfyld, og drys med hindbærstøv inden servering.

TIP
Kan du ikke få nok? Find endnu flere konfektopskrifter på Kvickly.dk.

Udstyr: 10 favoritter til mesterbageren

Du er ikke bedre end dit udstyr – men med det rigtige kan du til gengæld blive en ægte mesterbager i eget køkken. Så er der bare tilbage at sige: Klar, parat … BAG!

rosti-mepal-roereskaal-jade-groen-05-l Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rød

Margretheskål, Rosti MEPAL, 0,5 l, Imerco, 69,95 kr.

Asti-kvickly Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rød

GOD TIL KONFEKT Moscato d’Asti, Kvickly, 120 kr. for 2 stk.

juledaaser-19-cm-oe23-cm-bjoern-wiinblad Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rød

Kagedåse, Bjørn Wiinblad, Imerco, 169,95 kr. for 2 stk.

chokolade_staenger Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rød

NÅR DET SKAL VÆRE NEMT: Chokoladestænger, flere varianter, FRELLSEN CHOKOLADE, 20 kr. pr. stk., 55 kr. for 3 stk.

Grydelapper_SostreneGrene Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rød

Grydelap, SØSTRENE GRENE, 9,90 kr.

Kagerulle-flying-tiger-copenhage-20-kr Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rød

Kagerulle, FLYING TIGER COPENHAGEN, 20 kr.

kageudstikkere-flying-tiger-copenhagen Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rød

Kageudstikkere, FLYING TIGER COPENHAGEN, 10 kr. pr. stk.

Kagedaase-Soestrene-Grene-fra-1790-kr Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rød

Kagedåse, SØSTRENE GRENE, fra 17,90 kr.

Fad-Broste-Inspiration-24995-kr. Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rød

Fad, BROSTE COPENHAGEN, Værsgo, 249,95 kr.

Kageopsats-Royal-Copenhagen-Imerco-89995-kr Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rød

Kageopsats, ROYAL COPENHAGEN, Imerco, 899,95 kr.

OdenseGuldstoev Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rød

Guldstøv til pynt, ODENSE, Kvickly, 34,95 kr.

kongekt-kogebog-annemette-voss-bog-ide-1 Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rød

VIND!

Konfekt er en genistreg af en bog for alle os, der elsker (hjemmelavet) julekonfekt! Der er guf for både nybegynderen og den erfarne, der savner ny inspiration – og kyndig vejledning af forfatteren Annemette Voss, der vandt Den Store Bagedyst i 2013. Deltag i konkurrencen om 5 eksemplarer af bogen på randersstorcenter.dk/vind.

 

 

Vi tager forbehold for tastefejl, prisændringer og udsolgte varer.

facebook Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rødgoogle Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rødpinterest Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rødtwitter Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rødemail Jul i køkkenet: Magiske mundfulde i guld & rød

Ingen kommentarer

Kommentarer