katrina sommer, træning, interview

Interview: Kickstart dit sunde 2019

Katrina Sommer er personlig træner og sundhedsblogger. Få hendes bedste råd til at få en sund start, der holder hele året.


Sundhed handler om at føle sig stærk og godt tilpas. Ikke om bikinikroppe eller forbud mod fredagsslik, mener Katrina Sommer. Katrina er personlig træner og indehaver af Træneriet i Randers. “Hvis du gerne vil have en sundere hverdag, også på den lange bane, handler det om ikke at gå ned på livskvaliteten imens. Jeg tror på en gradvis forbedring, hvor du samtidig opbygger selvtillid,” forklarer hun. Katrina oplever, at du kan ændre dine vaner på 8-10 uger. Herefter vil dit sunde liv føles naturligt. “Det kræver, at du lærer at elske processen, ikke bare stræber efter slutresultatet,” forklarer hun.

Katrina giver dig fem råd til en sundere hverdag.

 


1. Find din træningsform

Vil du gøre motion til en del af din hverdag? Det handler helt konkret om at finde noget, der fanger dig. “Det kan være træning på et hold, en fast aftale med en veninde eller med en personlig træner. Det er ikke vigtigt hvad, så længe du får rørt dig,” forklarer Katrina. Træning handler ikke kun om de kalorier, du forbrænder på dagen. Det handler om at opbygge en selvtillid og en lyst til at blive ved. “I stedet for at kigge på vægten eller på bikinikroppe på Instagram, skal du lære at elske processen og selve træningen. Så bliver din motion et højdepunkt i hverdagen, ikke en sur pligt,” lover hun.

katrina-sommer-4 Interview: Kickstart dit sunde 2019


2. Husk at fejre dine sejre

En fit hverdag handler også om at fejre dine sejre. I stedet for at fokusere på den motion, du ikke nåede. “Dine tanker hænger tæt sammen med sundhed. Du skal derfor flytte dig både fysisk og mentalt, hvis du vil ændre dine vaner.  Og det gør du netop ved at lære at elske processen,” forklarer Katrina. På Træneriet har Katrina derfor fokus på at skabe et sted, hvor kvinder kan slippe perfektionisme og opbygge selvtillid. “Din træning skal vendes til små sejre. Det giver nemlig et boost, som smitter positivt af på hverdagen,” fortæller hun.

katrina-sommer-1 Interview: Kickstart dit sunde 2019


3. Bevæg dig dagligt

Det er ikke kun træning, der kan give dig en sundere hverdag. Du kan sagtens snige motion ind på andre måder. “Det kan være en lang gåtur med hunden eller din veninde. En shoppetur kan også gøre det eller, hvis pengene ikke er til det, lidt vinduesshopping. Du kan også skrubbe gulvene hjemme, så du får vendt et gøremål til motion,” fortæller Katrina og tilføjer, at vi skal huske på at grine hver dag. “Grin giver også virkelig meget energi i din hverdag.”

katrina-sommer-3 Interview: Kickstart dit sunde 2019

 


4. Gå efter gode råvarer

Kosten har selvfølgelig også indflydelse på din sundhed. Dog behøver du ikke starte med en kompliceret kostplan. Hold i stedet fokus på gode råvarer. Husk masser af grøntsager, og ændr dine kostvaner gradvist. “Det vigtigste er, at du gør det nemt og håndgribeligt,” forklarer Katrina og giver to konkrete råd til at komme i gang: “Start med at tilføje ekstra proteiner til din morgenmad med æg, en smoothie eller skyr med mandler. Hav sunde snacks klar i løbet af dagen.”

salat-katrina-sommer Interview: Kickstart dit sunde 2019


5. Spis lidt chokolade til

Der skal være plads til et par stykker chokolade i ny og næ. “Det er for mig vigtigt, at der er plads til søde sager.  Hvis du forbyder dig selv alt usundt med det samme, vil du dø af kedsomhed,” fortæller hun. Du skal i stedet prøve at sætte pris på din chokolade eller lidt slik. Uden at lade det være en del af hverdagen. “Nyd det med god samvittighed,” opfordrer Katrina Sommer.

katrina-sommer-2 Interview: Kickstart dit sunde 2019

 

Sporty er også det nye look. Få inspiration til den sporty mode til kvinder

Drømmer du om at give dit barn en pause fra skærmen, så få tre tips til en digital detox

Hvad skal du spise for at få den bedste start på dagen? Få opskriften til den gode grød

Find endnu mere inspiration til mode, skønhed og sundhed i vores vintermagasin


TIL TOP