sport, håndbold, mål

Interview: Håndbold er mere end sport

Mød en spiller og en træner i Randers, der begge er blevet forelsket i håndbold. 


 

1. Annesofie Grønning

Annesofie-Groenning Interview: Håndbold er mere end sport

Annesofie er 17 år og spiller på U17 i Randers HK. Hun har spillet i klubben i 2 år og skal i gang med sit tredje. 

 

Hvor længe har du spillet håndbold?

“Jeg begyndte til håndbold, da jeg var 11 år, fordi min mor spillede, og jeg hørte så meget om det. Jeg blev ret hurtig grebet af det. Det er supersjovt og hårdt, og så er du samtidig sammen med dine veninder til træningen.” 

Hvad er det bedste ved håndbold?

“Det bedste er, at du skal give dig 110 procent både til træning og til kampe, og du skal kæmpe dig til det, du vil. Men samtidig er du også en del af et hold, hvor sammenholdet betyder det hele. For et hold kan kun komme langt, hvis vi alle sammen tror på hinanden.”

Hvor meget træner du?

“Lige nu træner jeg 5-6 gange om ugen. Jeg bliver motiveret til at træne så meget både af vores dygtige trænere, og fordi jeg er sammen med mine veninder samtidig. Vi har et enormt tæt fællesskab, hvilket også betyder rigtig meget for mig.” 

Hvad drømmer du om i fremtiden?

“Jeg håber at blive lige så god, som mit talent rækker. Jeg har en drøm om på et tidspunkt at blive professionel håndboldspiller. Det har jeg haft, ­siden jeg begyndte at spille på højere niveau.” 

 


 

2. Rikke Sørensen 

rikke-haandbold Interview: Håndbold er mere end sport

Rikke er 38 år og ungdomstræner for U15 i Randers Freja. Holdet træner to gange om ugen og spiller kamp i weekenden.
Rikke har selv spillet håndbold i 27 år, siden hun var 11. Hun har desuden været træner ad flere omgange for børn i forskellige aldre.
 

Hvorfor faldt du for sporten?

“Jeg blev hurtigt ret forelsket i sporten. Særligt på grund af det sociale. Næsten alle mine venskaber har jeg på grund af håndbold, og så er det bare fedt at vinde en kamp, når man har et helt hold at juble sammen med. Men jeg er også ret vild med den taktik, der ligger i håndbold, med forskellige systemer og de forskellige måder at dække op på.

Hvad betyder sammenholdet i håndbold?

“Sammenholdet på et hold er lige så stor en del af det som selve sporten. Både for dig som spiller, for trænerne og for hele holdet. Du vinder nemlig ikke på formen alene, men også på sammenholdet. Så det er helt afgørende. Men det betyder også, at man får venskaber for livet, fordi man får en følelse af, at man kæmper for noget sammen. Du lærer samtidig at fungere i et team, hvilket jeg har brugt mange andre steder end på håndboldbanen.” 

Hvor stor er sporten i Randers? 

“Randers er en fantastisk by i forhold til håndbold. Der er mange muligheder for både nybegyndere og dem, der har store ambitioner. Vi har fem moderklubber, der danner rammen om ligaholdet Randers HK: Randers Freja, Randers KFUM, Dronningborg, Vorup og Kristrup Boldklub. Klubberne arbejder godt sammen, selvom de selvfølgelig også spiller kampe mod hinanden. Derudover har vi forskellige klubber uden for byen, som også er en del af håndboldnetværket.” 

Kan alle starte til håndbold?

“Det kan de. Netop fordi der er så mange håndboldklubber i Randers, har vi også hold til alle niveauer i byen og samtidig super kompetente trænere. Klubberne har fra U4-hold til senior. Så uanset om du er helt ny, ambitiøs med din håndhold eller som mig lidt midtimellem, kan du finde et hold.”

 

 


I magasinet finder du også: 

Praktisk og pænt børnetøj til efterårets aktiviteter
Vinder af Masterchef 2019’s guide til efterårets æbleopskrifter
5 forberedelser til din have i september 


TIL TOP