Opskrift: Halloween i køkkenet
Knasende spøgelsesmarengs
De små hvide gespenster pynter lige så fint, som de smager godt.
Vær omhyggelig med at piske massen helt stiv, så du får en flot spøgelsesform.
4 personer
Det skal du bruge:
4 æggehvider
200 g flormelis
1 tsk. majsstivelse
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 115 grader (ikke varmluft)
Pisk æggehviderne stive og sigt forsigtigt flormelis i lidt ad gangen
Bland majsstivelse med 2 spsk. flormelis og vend det i massen
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose og sprøjt passende klatter ud på et stykke bagepapir på en bageplade
Bag spøgelserne i ovnen i ca. 60 min., til de er let lysebrune i toppen. Når de er kølet af, kan du lave øjne og mund med lidt glasur eller smeltet chokolade.
Børnevenlig bøhmand-kage
Selv de mindste kan være med til at pynte kagen. Nyd den sammen med en kande rød (blod)saftevand og helst i stearinlysets skær.
Sådan gør du:
Bag familiens yndlingsbradepandekage og brug den som bund
Kagen kan bages i god tid og tages op af fryseren på dagen
Skær kagen ud i passende stykker og hæld en tyk, hvid glasur af flormelis og vand over stykkerne
Pynt skumfiduser med små stykker af lakrids som øjne samt mund og sæt ‘hovederne’ fast i den våde glasur.
Halloweenpizza
Børnenes favoritpizza kan så let som ingenting forvandles til en festlig og farlig halloweenpizza med spøgelser og edderkopper.
Sådan gør du:
Spøgelser:
Brug en god, fast smelteost som f.eks. mozzarella
Skær osten i tynde skiver og skær spøgelset med frihånd eller brug en udstikkerform
Skær små stykker oliven ud som øjne og mund
Edderkopper:
En halv oliven udgør kroppen, og benene får du ved at skære den anden halvdel i tynde skiver
Pynt pizzaen, lige inden du bager den i ovnen
Hyg dig med uhygge og lad Bilka klare aftensmaden
I Bilkas delikatesseafdeling finder du et stort udvalg af færdigretter for hele familien. Maden skal bare varmes i ovnen, så er der serveret, og du kan bruge tiden på (u)hyggelig halloweenhygge.
Vi tager forbehold for tastefejl, prisændringer og udsolgte varer.