Opskrift: Halloween

Børn Opskrifter Efterår Halloween

Til halloween må man gerne lege med maden samt lave gyselige og bloddryppende kreationer. Vi har samlet fire idéer til (u)hyggeligt mad, som børnene let kan være med til at lave. 

Der er smagsgaranti, da det er børnenes favoritter som pizza, æbler, skumfiduser og mandariner i en uhyggelig forklædning. Der er også en opskrift på græskarsuppe pyntet med et farligt flot spindelvæv – uhyggeligt pynt er ikke ensbetydende med, at ungerne vil smage – men det hjælper!

Pizzamumier

Det skal du bruge:

Pitabrød

Revet ost

Tomatsovs

Oliven

Sådan gør du:

Brug et pitabrød som pizzabund

Smør med tomatsauce, og pynt minipizzaen med jeres favoritfyld

Dæk fyldet med tynde strimler af ost og to olivenskiver som øjne

Varm pizzaen i ovnen ved 220 °C i ca. 10 min.

 

Mandatinmonstre

Det skal du bruge:

Mandariner

Maling

Sådan gør du:

Små børnehænder har svært ved at skære de store græskar ud til skrækkelige væsener. I stedet kan de mindste dekorere mandariner eller appelsiner med tusch eller maling. Hvad med at lave en hel monsterfamilie med småbitte mandarinbørn og kæmpestore græskarforældre? Kun fantasien sætter grænser!

 

Æbledyr fra det ydre rum

Det skal du bruge:

Æbler

Peanutbutter eller nutella

Små skumfiduser

Tandstikkere

Sådan gør du:

Skær et æble i tynde både

Smør den ene side med et tykt lag peanut butter eller nutella

Sæt en række skumfiduser som tænder mellem æblestykkerne, og slut af med at sætte to skum­fiduser på tandstikkere som øjne

De sorte prikker i øjnene kan du eksempelvis lave med spiselig tusch eller en lille lakrids.

 

Græskarsuppe

Det skal du bruge (4 personer):

800 g græskarkød uden kerner

1 stor kartoffel

1 løg

3 fed hvidløg

1 lille knold ingefær

½ rød chili

1 spsk. olivenolie

1 l grøntsagsbouillon

½ dl piskefløde

1 økoappelsin

1 bundt koriander

2 dl yoghurt naturel, 1,5 %

Salt og peber

Brød som tilbehør

Sådan gør du:

Skræl græskarret, flæk det, og grav kernerne ud med ske

Skær græskarkødet i grove tern

Skræl kartoflen og skær i grove tern

Pil løg og hvidløg og hak begge dele groft

Skræl og hak ingefæren og hak chilien (husk handsker)

Varm en gryde op med olivenolie og steg løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt ingefær og chili, og steg et par minutter til, inden du tilsætter græskar og kartoffel

Steg det hele sammen i yderligere nogle minutter, og hæld så bouillonen ved

Lad suppen simre under låg i 20-25 min., til alt er mørt.

Hæld fløde ved, og lad suppen komme i kog

Tag gryden af varmen, og blend suppen helt jævn

Smag til med frisk appelsinsaft, salt og peber

Bland finthakket koriander med yoghurt, og servér brød og koriander-yoghurt til suppen

Spindelvæv i supper:

Hæld forsigtigt en tynd stråle yoghurt over suppen i et spiralmønster. Tag en tandstik og træk streger gennem suppen fra midten ud til kanten.