Der er smagsgaranti, da det er børnenes favoritter som pizza, æbler, skumfiduser og mandariner i en uhyggelig forklædning. Der er også en opskrift på græskarsuppe pyntet med et farligt flot spindelvæv – uhyggeligt pynt er ikke ensbetydende med, at ungerne vil smage – men det hjælper!
Opskrift: Halloween
Til halloween må man gerne lege med maden samt lave gyselige og bloddryppende kreationer. Vi har samlet fire idéer til (u)hyggeligt mad, som børnene let kan være med til at lave.

Det skal du bruge:
Pitabrød
Revet ost
Tomatsovs
Oliven
Sådan gør du:
Brug et pitabrød som pizzabund
Smør med tomatsauce, og pynt minipizzaen med jeres favoritfyld
Dæk fyldet med tynde strimler af ost og to olivenskiver som øjne
Varm pizzaen i ovnen ved 220 °C i ca. 10 min.
Mandatinmonstre

Det skal du bruge:
Mandariner
Maling
Sådan gør du:
Små børnehænder har svært ved at skære de store græskar ud til skrækkelige væsener. I stedet kan de mindste dekorere mandariner eller appelsiner med tusch eller maling. Hvad med at lave en hel monsterfamilie med småbitte mandarinbørn og kæmpestore græskarforældre? Kun fantasien sætter grænser!
Æbledyr fra det ydre rum

Det skal du bruge:
Æbler
Peanutbutter eller nutella
Små skumfiduser
Tandstikkere
Sådan gør du:
Skær et æble i tynde både
Smør den ene side med et tykt lag peanut butter eller nutella
Sæt en række skumfiduser som tænder mellem æblestykkerne, og slut af med at sætte to skumfiduser på tandstikkere som øjne
De sorte prikker i øjnene kan du eksempelvis lave med spiselig tusch eller en lille lakrids.
Græskarsuppe

Det skal du bruge (4 personer):
800 g græskarkød uden kerner
1 stor kartoffel
1 løg
3 fed hvidløg
1 lille knold ingefær
½ rød chili
1 spsk. olivenolie
1 l grøntsagsbouillon
½ dl piskefløde
1 økoappelsin
1 bundt koriander
2 dl yoghurt naturel, 1,5 %
Salt og peber
Brød som tilbehør
Sådan gør du:
Skræl græskarret, flæk det, og grav kernerne ud med ske
Skær græskarkødet i grove tern
Skræl kartoflen og skær i grove tern
Pil løg og hvidløg og hak begge dele groft
Skræl og hak ingefæren og hak chilien (husk handsker)
Varm en gryde op med olivenolie og steg løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt ingefær og chili, og steg et par minutter til, inden du tilsætter græskar og kartoffel
Steg det hele sammen i yderligere nogle minutter, og hæld så bouillonen ved
Lad suppen simre under låg i 20-25 min., til alt er mørt.
Hæld fløde ved, og lad suppen komme i kog
Tag gryden af varmen, og blend suppen helt jævn
Smag til med frisk appelsinsaft, salt og peber
Bland finthakket koriander med yoghurt, og servér brød og koriander-yoghurt til suppen
Spindelvæv i supper:
Hæld forsigtigt en tynd stråle yoghurt over suppen i et spiralmønster. Tag en tandstik og træk streger gennem suppen fra midten ud til kanten.