Red Barnets Klub 1 tog på strandtur - trods vejret

Randers Storcenters velgørenhedspulje støtter og glæder børn i nærområdet. I den forbindelse har velgørenhedspuljen støttet Red Barnets Klub 1, der samler penge sammen til familieoplevelser for udsatte børn.

Igen i år kom en gruppe familier på standtur med Red Barnets Familieoplevelsessklub for udsatte børn – Klub 1. Strandturen i juni er en prestigetur, man kan nævne i klassen, så man er lidt ligesom de andre. Det er også, som alle de andre ture med Klubben, noget man kan være fælles om i familien, så man har noget positivt at snakke om. Mange af disse børn lever i familier med manglende mentalt overskud eller meget dårlig økonomi - helt uden et netværk. De oplever sjældent noget sjovt, udviklende eller spændende sammen. En af turene gik til Rygård Strand, og midlerne var søgt hos Randers Storcenters Velgørenhedspulje, som velvilligt donerede pengene til den skønne tur.

Hvad er Red Barnet Randers Familieoplevelsesklub for udsatte børn – Klub 1?
Klub 1 er en gruppe frivillige, som støtter familier med forskellige baggrunde og er udsatte af flere årsager, men fælles for dem er, at de ikke har overskud til at tage på oplevelser sammen med deres børn. Gruppen giver menneskeligt overskud ved at være én frivillig pr. tre familiemedlemmer. Hvis der f.eks. er 21 fra klubben, er der syv frivillige til at støtte op. Gruppen af frivillige medbringer altid mad, og oplevelsen er helt udgiftsfri for familierne. Formålet er at skrive historien om for det enkelte barn. De får set deres forældre på en ny måde og har noget fælles at snakke om.

Beretning fra Strandtur
"Strandturen gik til Rygård Strand. Dagen startede kl. 10, hvor bussen tog fra Randers, og vejret lovede ikke det bedste. Trods vejret kom næsten alle hurtigt i vandet. Det var en smule koldt, men det stoppede ikke børnene i at lege med alle strandtingene. Det var vældig hyggeligt. Et af børnene spottede hurtigt et lille vandløb, hvor der blev gravet, leget og sejlet med små både. Det skabte latter og smil hos mange. Midt på dagen blev der tændt op i engangsgrillen, så den kunne blive klar til pølser og brød samt pastasalat med grov pasta og en masse gode grøntsager, som var et hit, trods den lidt ”sundere” stil end normalt. Desværre kom der regn i løbet af dagen, men humøret var højt. For at få varmen spillede de flere aktive spil på stranden bl.a. vikingespil – pigerne mod drengene. På hjemturen med bussen blev det også tid til en is – så trods vejret kunne børn og voksne nu se tilbage på en sjov, hyggelig og uforglemmelig dag ved stranden".