Randers Storcenter støtter de randrusianske elite-gymnaster, Daniel og Mads

En helt almindelig onsdag i maj vil for altid stå som noget ganske særligt for gymnasterne Daniel Hove-Nielsen (26 år) og Mads Amstrup Andreasen (22 år). De blev nemlig udtaget til det 13. DGI Verdenshold og skal rejse jorden rundt og udbrede dansk gymnastik og foreningskultur. 

For to tidligere RgF gymnaster og instruktører blev drømmen om at komme på DGIs Verdenshold til virkelighed, og nu skal de sammen med 26 andre gymnaster rejse ud i verden og med opvisninger og workshops udbrede kendskabet til dansk gymnastik- og foreningskultur. Forud for udtagelsen ligger mange års træning og dedikation til gymnastikken, og det bliver en kæmpe oplevelse for Mads og Daniel, som ikke et sekund tøver med at sige, at RgF har spillet en stor rolle i deres succes.

Både Mads og Daniel blev meget overvældet og glade over udtagelsen, som indtil videre er deres største gymnastikmæssige bedrift.

Stolthed i RgF

Det er første gang nogensinde RgF er repræsenteret med ikke mindre end to tidligere gymnaster/instruktører på Verdensholdet.

”Jeg er meget stolt over, at både Mads og Daniel kom igennem nåleøjet og nu skal rejse verden rundt med Verdensholdet og udbrede dansk gymnastik”, siger Peter Schøning (RgF formand). ”Det er ret usædvanligt, at RgF er repræsenteret med to gymnaster på samme Verdenshold. Indtil nu har foreningen haft i alt fem gymnaster – alle herrer – med på de tidligere 12 Verdenshold, og derfor er udtagelsen af både Mads og Daniel yderst usædvanlig og meget, meget flot” siger Peter Schøning.

Gymnastik er en livsstil

Mads har fået gymnastikken ind med modermælken, da hans forældre og søster er meget engageret i gymnastik. Han startede som helt lille til familiegymnastik og fortsatte med børne- og springgymnastik. I otte-års alderen var der andre idrætter, som fik Mads’ opmærksomhed, og gymnastikken blev for en kortere årrække sat på pause. Omkring konfirmationsalderen vendte Mads tilbage til gymnastikken, og siden da har han dyrket opvisningsgymnastik på RgF hold og på DGI Repræsentationshold samt TeamGym konkurrencegymnastik. Mads kan bl.a. skrive adskillige Danmarksmesterskaber som juniorgymnast samt udtagelse til junior- og seniorlandsholdene på sit CV.

Daniel derimod fik først i en relativ høj alder øjnene op for gymnastikken. Det skete, da han i 9. klasse var på efterskole. Her fandt Daniel ud af, at gymnastik ikke kun er sjov og spas, men at det absolut er en seriøs sport med mulighed for at sætte sig personlige udfordringer og mål. Efter efterskolen tog det for alvor fart. Han startede i RgF som gymnast og instruktør, og særligt instruktørrollen for 12 TeamGym minipiger gjorde, at også Daniels egen udvikling accelererede, da det store ansvar som instruktør gjorde, at han selv blev bevidst om sine egne evner. Daniel har også dyrket opvisningsgymnastik i RgF og DGI-regi samt TeamGym konkurrencegymnastik, hvor han kan kalde sig både Danmarks- og Europamester.

Læs meget mere her