Lions Kronjylland donerer til to udvalgte formål

Randers Storcenters velgørenhedspulje støtter og glæder børn i nærområdet. I den forbindelse har velgørenhedspuljen støttet Lions Kronjylland, der samler penge sammen til to udvalgte formål.

Lions Kronjylland forvandlede kræmmermarked til haveprojekt og instrumenter.

Kræmmermarkedet ved siden af Randers Storcenter gav igen i år overskud, som nu deles videre til forskellige gode formål. Randers Storcenter har igennem de sidste to år bidraget til kræmmermarkedet gennem centrets velgørenhedspulje, og sammen med Lions har disse midler vokset sig til endnu større beløb, hvoraf en del nu doneres videre til to udvalgte formål: Søndermarkeds Blæseorkester og Birte Juel Sandbergs haveprojekt i Senegal.

Haveprojekt i Senegal for kvinder

Haveprojektet i Senegal er for enlige kvinder i den fattigste del af det sydlige Senegal. Birte Juel Sandbergs projekt er at etablere en fælleshave for 40 kvinder i Senegal, som kan plante og senere sælge varerne i provinshovedstaden ca. 10 km derfra. Birte har flere gange besøgt landsbyen og voksen-skolen i den lille fiskerby Abene.

Læs mere om Birte Juel Sandbergs projekt i Senegal på www.senegalvoksenskole.dk.

Nye instrumenter

Søndermarkens Blæseorkester kan nu forny det store børne- og ungeorkester med bl.a. en ny baryton og alhorn. De unge mennesker er i denne tid i gang med at indspille en cd, og både børn og voksne omkring orkestret glæder sig over, at de nye instrumenter også kan høres på den nye CD. Søndermarkens Blæseorkester er især kendt for det store nisseorkester, som hver jul ses rundt om i det kronjyske i deres traditionelle juleuniformer. Søndermarkens Blæseorkester står også bag kåringen af Årets Æresnisse.

Lions Klubberne i Kronjylland

Lions Klubberne i Kronjylland omfatter grupperne: Randers, Gudenå, Niels Ebbesen, Malvina, Purhus og Langå. Lions er verdens største hjælpeorganisation, som startede i USA i 1917. I dag er der på verdensplan ca. 1,4 mio. medlemmer i omkring 45.000 klubber – i 200 lande.

Lions kom til Danmark i 1950, og i dag har landet 314 klubber med tilsammen 6.500 medlemmer fordelt i Danmark, Grønland og Færøerne. Alle klubber engagerer sig humanitært, kulturelt og socialt i samfundets forhold. Lions Danmark donerer årligt ca. 4,5 mio. kroner til humanitære formål - internationalt, nationalt og lokalt.