Stylingarrangement 1. juli | 8:00

Du spiser dig sund, stærk og smuk gennem kosten, men især om efteråret og vinteren kan helsekost med et tilskud af vitaminer og mineraler være med til at give din krop det ekstra boost, der skal til for at holde hår, negle og resten af dig i topform.

Vi ved godt, at det kan være noget af en opgave at finde vej gennem junglen med helsekostprodukter. Hører du til blandt os, der tænker: Hvad skal jeg vælge?, så læs med her, hvor vi fortæller, hvilke tilskud og helsekostprodukter der booster maven, huden, hjernen, neglene og immunforsvaret – og giver mere energi i hverdagen.


Sådan kan du booste din krop med helsekost

1. MERE ENERGI 

Langt de fleste af os får dækket behovet for vitaminer gennem maden, men D-vitamin er en undtagelse. Op til 62 procent af de 11-17-årige og 34 procent af de voksne lider af D-vitaminmangel, der kan give symptomer som træthed, dårligt humør og mangel på energi.
 
Om sommeren dannes vitaminet, når huden rammes af solens stråler, men i de mørke perioder har vi brug for D-vitamin gennem kosten fra fede fisk som laks og sild eller gennem et tilskud af D-vitamin.

D3-vitamin-25-mkg-300-tabl Guide: Helsekost, der holder hud, hår og resten af dig i topform

D3-vitamin, APOVIT, Apoteksudsalg, 300 tabletter, 84,50 kr.


2. GLADERE MAVE

Et godt sted at starte, hvis maven driller, er ved at spise en mere fiberrig kost som kornprodukter og grøntsager, så maven får noget at arbejde med.
 
Får du ikke fibre nok – du skal bruge 25-35 g om dagen, men kostundersøgelser viser, at vi i gennemsnit kun får 20 g – kan du supplere med HUSK, der indeholder 85 procent fibre.

Opskrift: Fiberdrik til maven

2-3 måleskefulde HUSK
2 dl juice eller smoothie

Rør godt rundt, og drik med det samme

husk-psyllium-froeskaller-pulver-1000-g-apoteksudsalg Guide: Helsekost, der holder hud, hår og resten af dig i topform

Psyllium-frøskaller, HUSK, 1000 g, Apoteksudsalg,
297,50 kr.


3. SMUKKERE HUD

Skønhed kommer indefra, i hvert fald når vi taler om huden. Stoffet kollagen er med til at sørge for, at din hud forbliver fast, fugtig og fyldig. Desværre falder kollagenniveauet med alderen, så den glatte hud får linjer og rynker.
 
Du kan hjælpe huden ved at spise kål, sojaprodukter, røde æbler og peberfrugter, som alle forbedrer produktionen af kollagen, eller du kan “snyde” huden med et tilskud af kollagen fra New Nordic.

Collagen_filler_skin_care_new_nordic_matas Guide: Helsekost, der holder hud, hår og resten af dig i topform

Collagen Filler, NEW NORDIC, 180 tab., Matas, 546 kr.


4. SKARPERE HJERNE

Hånden på hjertet: Spiser du de 350 gram fisk om ugen, som Sundhedsstyrelsen anbefaler? Kun hver fjerde af os spiser nok, viser forskning, og dermed går vi glip af omega-3-fedtsyrer, som vores hjerne – og hele kroppen – har brug for.
 
Et tilskud af Möller’s Tran kan supplere fisken. Og glem alt om en grim smag i munden – den norske tran har vundet for den gode smag ved Superior Taste Award.

Mollers_tran_omega_3_kosttilskud_matas Guide: Helsekost, der holder hud, hår og resten af dig i topform

Omega-3 med frugtsmag, MÖLLER’S TRAN, 250 ml, Matas, 109,95 kr.


5. STÆRKERE NEGLE

Flækker og flosser dine negle, så snart de er få millimeter lange? Hvis du allerede drikker rigeligt med vand og bruger gummihandsker, når du har hænderne i varmt opvaskevand, kan det være, at din krop har brug for hjælp indefra.
 
B-vitaminer og zink er gavnlige for neglenes vækst og styrke. Stofferne findes i bønner, broccoli og andre grøntsager samt i nødder, fisk, kød og fuldkornsprodukter. Du kan også hjælpe neglene – og håret – ekstra på vej med helsekost som f.eks. Hair and nails fra Imedeen.

Imedeen_hair_an_nails_kosttilskud_matas Guide: Helsekost, der holder hud, hår og resten af dig i topform

Hair and nails, IMEDEEN,
60 kapsler, Matas, 255 kr.


TIP 6. BEDRE IMMUNFORSVAR

C-vitamin er din bedste ven, når immunforsvaret bliver udfordret af mørke, vinterkulde og en moderne livsstil med stress og jag.
 
Desværre er mirakelvitaminet et af de stoffer, som kroppen ikke selv kan danne. Derfor må du spise dig til C-vitaminer gennem kosten eller supplere med et kosttilskud.

Apotekets_C-vitaminer_500_mg_100_stk_apoteksudsalg Guide: Helsekost, der holder hud, hår og resten af dig i topform

C-vitamin, APOTEKETS,
100 stk., Apoteksudsalg,
51,95 kr.

TIP
5 gode kilder til C-vitamin
Rød peberfrugt
Grønkål
Solbær
Koriander
Persille
 

Kilde: DTU Fødevareinstituttet, apotekeren.dk, madpyramiden.dk, Den lille fødevaretabel fra Fødevareministeriet, altomkost.dk

Vi tager forbehold for tastefejl, prisændringer og udsolgte varer.

 

facebook Guide: Helsekost, der holder hud, hår og resten af dig i topformgoogle Guide: Helsekost, der holder hud, hår og resten af dig i topformpinterest Guide: Helsekost, der holder hud, hår og resten af dig i topformtwitter Guide: Helsekost, der holder hud, hår og resten af dig i topformemail Guide: Helsekost, der holder hud, hår og resten af dig i topform

Ingen kommentarer

Kommentarer