Det er snart påske, og traditionen tro skal der lam på bordet. Her får du en vidunderlig opskrift på lammekølle i mørkt øl med kartoffelsalat og ramsløgspesto. Velbekomme!
Måske hører du til blandt de mange, der af gammel vane serverer rødvin til lammet, men lam og øl passer også fantastisk godt sammen. Og der findes rigtig mange gode påskebryg i butikkerne, som smager vidunderligt sammen med lammet.
Lad lammet simre i timevis i mørkt øl, så det samler masser af smag, saft og kraft, og servér middagen med en kold øl til. Vi viser dig, hvordan du får årets påskemiddagen – eller bare aftensmaden – i hus.
Lam i mørkt øl med kartoffelsalat og ramsløgspesto
Til 4 personer
Lammekølle – ca. 150 g pr. person
2 mørke øl a 33 cl
500 g nye kartofler
200 g rødbeder
2 dl æbleeddike
1 dl koldpresset rapsolie
Salt og peber
2 spsk. sennep
Friske krydderurter som rosmarin, persille, timian eller citronmelisse
½ kg ramsløg, vasket og tørret
1 fed hvidløg
100 g parmesanost
100 g græskarkerner
1 spsk. æbleeddike
Ca. 3 dl rapsolie
SÅDAN GØR DU:
Lammekølle
Snit lammekøllen på kryds og tværs, men ikke dybere end 1½ cm. Gnid med salt, peber og lidt rapsolie.
Sæt køllen i et fad i ovnen i ½ time ved 210 °C, skru ned til 130 °C, hæld øllet ved, og lad hele herligheden stege i 3 timer. Hæld øl over lammekøllen et par gange, mens den steger.
Tag ud af ovnen, og drys friske krydderurter over.
Kartoffelsalat
Vask og skrub kartoflerne. Kog i ca. 12 min., hæld vandet fra, og halvér dem. Skræl rødbederne, og skær dem i tern på 1 x 1 cm.
Pisk eddike og olie sammen, smag til med salt, peber og sennep, og hæld blandingen over de lune kartofler og rødbedeternene sammen med en halv håndfuld finthakkede, friske krydderurter.
Ramsløgspesto
Kom ramsløg, hvidløg, parmesanost, græskarkerner og æbleeddike i blenderen. Blend godt, og hæld rapsolie i, til det får en god konsistens.
Skal desserten være lækre, hjemmelavede påskeæg, så kan du få en nem opskrift