Landbrugsmessen Gl. Estrup kommer til Randers Storcenter

Lørdag den 19. maj kan du få en lille smagsprøve på landbrugsmessen og desuden deltage i lodtrækningen om fribilletter til messen, der i år finder sted den 26. og 27. maj.

Landmand Jens Ole kommer med sine små Dexterkalve, Karen medbringer sin meget klappevenlige kanin, og karle-pigelauget fra Gl. Estrup slår reb på gammeldags facon og binder bittesmå halmballer sammen med børnene.

På Centertorvet stiller Landbrugsmessen op med hoppekøer, så børnene kan få sig en hoppetur, og udenfor bliver der mulighed for at klatre op i traktoren og lege landmand.

Du finder Landbrugsmessen uden for rød indgang og på Centertorvet i tidsrummet 10 – 16. Husk at tage børnene med!

 

INFO OM LANDBRUGSMESSEN

Landbrugsmessen Gl. Estrup udvider i år aktiviteterne med alt inden for skov, jagt, vildt og friluftsliv – stærkt inspireret af sammenlægningen mellem Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup og Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm. De to museer er blevet til Det Grønne Museum med viden, historier og oplevelser om jagt, skov, landbrug og fødevarer, og det er derfor meget naturligt at udvide messen med dette tema.

Messearrangørerne har reserveret et stort, samlet område på messen til udstillere og aktiviteter inden det nye tema og glæder sig til at byde nye aktører velkomne til fordel for alle messens gæster, der kommer tilbage år efter år for at få en god oplevelse i de naturskønne omgivelser.

Det bliver VILDT….

Organisationen ”Bliv NaturligVIs” præsenterer forskellige aktiviteter som bueskydning samt partering og tilberedning af vildt. Der bliver rovfugleshow med en falkoner samt underholdning med Timbersports, der stiller med et hold på seks ”øksemænd”, der laver sjov og ballade, og svinger deres tunede motorsave for blandt andet at vise publikum, hvordan man laver træskulpturer.

På fødevaresiden tilbereder den kendte kok Per Mandrup smagsprøver på vildtkød i messens store tematelt under temaet: ”Det er helt vildt”.

Sidste weekend i maj

Messen finder som altid sted den sidste weekend i maj – i år den 26. og 27. maj, og det er i år 22. år, det populære arrangement løber af stablen. Messen er den største sin art i Østjylland og besøges årligt af godt 20.000 mennesker, der kommer for at opleve de mange forskellige aktiviteter for børn og voksne, byboere og landboere.

Det er bestemt også for børn!

Messens arrangører gør meget ud af at give børnene en god oplevelse. Der er børnegården, hvor alle børn kan prøve at malke en ko eller klappe en kalv, halm rutchebaner af halmballer og en stor container fuld af korn, hvor det er tilladt at hoppe rundt, og der er grisevæddeløb, hvor man kan gætte på, hvilken gris der kommer først i mål. Det er tilladt at kravle op i den største traktor, man kan finde på pladsen eller gå på opdagelse blandt malkekøerne, der skal overnatte i telt på pladsen. Her kan man f.x. se, hvor mælken kommer fra, når der aftenmalkes i teltet.

Sidst – men ikke mindst – afholdes der lørdag et stort børnedyrskue, hvor alle børn kan tilmelde deres kæledyr og opleve, hvordan det er at være til dyrskue. Her er ”rigtige” dommere, der går rundt og spørger børnene, hvordan de passer deres dyr, og der er flotte præmier til dem, der passer bedst på deres dyr.


Arrangør

Randers Storcenter

Afholdes:

19. maj 2018 - 19. maj 2018
kl. 10:00 til 16:00

« Tilbage til events
TIL TOP