FERIE-VIP BILLET til børnene 24. juni | 10:00

Hver sommer kan vi glæde os til bærsæsonen, hvor de små røde, blå og sorte bær pibler frem på buske og planter. Og der er rigtig god grund til at tage på havehandskerne på og plukke bærbuskene tomme i baghaven. For de små vitaminbomber gør underværker for din krop og dit helbred. 

Lad bær af alle slags være en fast gæst i dit køkken, og brug dem i salater og smoothies, på yoghurt og havregryn eller som sunde snacks. Se her, hvordan du får mest muligt ud af havens røde og blå guld.


TIP 1: Hjemmelavet marmelade

Når I har spist alle de bær fra haven, I overhovedet kan, så overvej at sylte resten og få glæde af dem vinteren over. Opskriften kan bruges til alle havens bær.

  • 500 g bær
  • 250 g syltesukker
  • 1½ stang vanilje
  • 1 hættefuld atamon

Rens bærrene, og skær i mindre stykker. Hæld sukker, bær og vaniljestænger i en gryde, og lad langsomt blandingen varme op til kogepunktet, mens der røres rundt. Skum marmeladen af, og lad den køle ned. Skyl glassene med kogende vand og atamon, og fyld marmeladen på.

Brobbaer-og-hindbaer-i-spand-solskinsvejr Boost din sundhed med søde bær

Du kan bruge alle havens forskellige spiselige bær til denne hjemmelavede marmelade.


TIP 2: Hvorfor bær?

Bær er sunde, fordi de er så små. De fleste af de sunde stoffer sidder nemlig i skallen, og siden bær har så stor en overflade i forhold til deres størrelse, får du meget sundhed pr. gram bær.

De sunde antioxidanter sidder i farvestofferne, der giver bærrene de røde, blå og sorte farver. Derudover indeholder bær B-, C- og E-vitaminer, kostfibre og masser af mineraler. Bær beskytter os mod en række livsstilssygdomme – og faktisk også mod rynker!

Og du skal endelig gufle løs: trods bærrenes sødme er kalorieindholdet lavt – en stor håndfuld bær svarer til at spise et stykke frugt.


TIP 3: Små tærter med hindbær og blåbær

4 stk.

  • Færdiglavet mørdej
  • 80 g blødt smør
  • 80 g sukker
  • 80 g mandelmel
  • 2 æg
  • 80 g blåbær
  • 200 g bær til pynt

Udstik mørdejen, så den passer til de små tærteforme.

Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i, og rør æggene i et ad gangen.

Fordel mandelcremen på mørdejsbundene, og tryk derefter blåbærrene ned i cremen.

Bag tærterne ved
175 °C varmluft i 20-25 min., til de er gyldne og sprøde. Køl af, og pynt med dine favoritbær.

Taerte-med-sommerbaer-og-opskrift Boost din sundhed med søde bær

Du kan også bage tærten i en stor tærteform – det ser flot ud med de mange bær, og den er nemmere at tage med på picnic.


TIP 4: Smør bær på huden

De små vitaminbomber smager ikke bare fantastisk – de kan også gøre underværker for din hud. Gojibær indeholder masser af A-vitamin, som er kendt for at have antiage-effekt. Derudover er de spækket med antioxidanter, der beskytter og reparerer celler i hele kroppen – også hudcellerne.

Lav din egen ansigtsmaske

  1. Blød 10 tørrede gojibær op i lidt vand. Blend bærrene med 2 spsk. havregryn,
    2 spsk. yoghurt naturel og 1 tsk. honning.
  2. Massér blandingen ud i ansigtet, og lad masken virke i 15-20 min. Skyl med lunkent vand, og smør ansigtet ind i en god fugtighedscreme.

TIP 5: Verdens sundeste bær

… er efter sigende de små sortviolette acaibær, som blandt andet indeholder de kraftige antioxidanter antocyaniner og flavonoider, der spiller en rolle for kroppens immunforsvar og er med til at beskytte mod stress og alvorlige sygdomme som kræft og blodpropper.

Acaibær har – og hold nu fast – dobbelt så højt et indhold af antioxidanter som det danske supersunde blåbær. Desværre kan vi ikke få friske acaibær i Danmark, fordi det lille bær ikke kan holde til transporten fra Amazonas til supermarkedet. I stedet kan man købe acaibær som pulver og på frost.

Acai_pulver_matas Boost din sundhed med søde bær

Acaipulver, MATAS, 80 g, 179,95 kr.


TIP 6: Frosne eller friske?

Friske sommerbær smager bare bedst, allerhelst plukket lige fra busken, men uden for sæsonen er det helt fint at spise frosne bær.

Når bærrene fryses ned, stopper nedbrydningen af vitaminer og antioxidanter, og de frosne bær er derfor stort set lige så sunde som de friske. Husk dog, at udenlandske bær kan indeholde uønskede bakterier.

Derfor bør du altid koge bærrene et par minutter, inden du spiser dem. Savner du effekten fra de frosne bær i din smoothie, kan du smide et par isterninger i blenderen sammen med bærrene.

jordbaer-hindbaer-blaabaer-til-hjemmelavet-is Boost din sundhed med søde bær

Friske bær smager bare bedst, men det er lige så sundt at vælge den frosne variant.

 

Vi tager forbehold for tastefejl, prisændringer og udsolgte varer.

 

facebook Boost din sundhed med søde bærgoogle Boost din sundhed med søde bærpinterest Boost din sundhed med søde bærtwitter Boost din sundhed med søde bæremail Boost din sundhed med søde bær

Ingen kommentarer

Kommentarer