5 gode ideer: Leg og træn med hele familien

Det giver både energi og gode oplevelser at være aktive sammen. Her er fem sjove familieaktiviteter.

 • 1. Gør løbeturen til en skattejagt
  Hvis en tur har et spændende og sjovt formål, flyver tiden og distancen af sted. Find en skovrute, hvor stien er afmærket med eksempelvis pletter på træerne, og lad børnene være med til at lede efter den næste plet. Det er sjovt for ungerne at være ‘ekspeditionsledere’ og finde den rigtige vej. De familiemedlemmer, der er i bedst form, kan snuppe et par ture op og ned ad en bakke undervejs.
 • 2. Tag cyklen med på løbetur
  Tag børnene med på din næste lange løbetur – du løber, de cykler. Børn kan cykle forbavsende langt, når de cykler så langsomt, at du kan følge med på løbeben. Det giver god energi at have et syngende barn på cykel, når du når til den attende kilometer … eller bare den syvende. Har du brug for at give den lidt ekstra gas med intervaller, så bed børnene om at køre lidt om kap med dig.
 • 3. Lad barnet lege din træner
  Hvis du har lidt større børn, så lad dem cykle med, når du laver intervaltræning. Sæt eventuelt dit GPS-ur fast på deres styr, så de får ansvaret for, at du holder det rette tempo. Det er kvalitetstræning og kvalitetstid i et og samme hug. Den hurtige version: Sæt ungerne til at heppe og tage tid, mens du løber op og ned ad vejen.
 • 4. Spil interval-fodbold
  Tag hele familien med i parken, og tag en bold med. Find en god bane, hvor I kan spille fodbold. De voksne skiftes til at løbe en kilometers intervaller rundt om banen. Den, der ikke løber, spiller selvfølgelig med børnene. Man kan sagtens puste ud, mens man står på mål.
 • 5. Lav løbe-CrossFit
  Hele familien lunter af sted, og hvert medlem har ret til at klappe på et hvilket som helst tidspunkt under turen. Den, der klapper, bestemmer en øvelse, som alle skal lave. Når dit barn klapper, skal I alle for eksempel hoppe på ét ben. Når en af de voksne klapper, kan den stå på squats, eller I skal spurte alt, hvad I kan, i 20 sekunder. Skift gerne ud i øvelserne undervejs.

Vinterferie-aktiviteter og konkurrencer

Se mere om de mange fede vinterferie-aktiviteter i Randers Storcenter i kalenderen her på siden og deltag i konkurrencen om et gavekort
på 500 kr. til Randers Storcenter ved at dele dit bedste tip til en aktiv ferie.

Foto: Jakob Valling, Kilde: Aktiv Træning


TIL TOP