Nostalgisk motortræf v. Randers Storcenter 11. juni | 13:00

Børnene vil have lasagne og spaghetti, mens I voksne gerne vil servere noget sundt. Heldigvis er der råd: Med få tricks kan du snige grøntsager ind i familiens yndlingsmad – og de sunde råvarer giver masser af smag og saft til maden.

I denne grønne lasagne er bechamelsaucen lavet med blomkål, og lasagnepladerne er udskiftet med auberginer. Vi har også lavet en miniguide med 4 grøntsager, som er rene vitaminbomber og blandt de sundeste af slagsen.


GRØN LASAGNE MED AUBERGINE OG BLOMKÅL

Til 4 personer

2 auberginer

300 g blomkål

1 løg

1 spsk. kokosolie

4 dl mælk

1/2 tsk. revet muskatnød

2 spsk. ost

1 spsk. olivenolie

1 løg

2 fed hvidløg

2 dåser flåede tomater

1 artiskokhjerte

1 bdt. basilikum

75 g mandler

 

SÅDAN GØR DU:

Sæt ovnen på 200 °C, og læg bagepapir på to bageplader. Skær auberginerne i ca. 1 cm tykke skiver, og fordel dem på pladerne. Bag aubergineskiverne bløde og møre i ovnen i cirka 20 min.

BLOMKÅLSBECHAMELSAUCE

Del blomkålen i små buketter, og hak løget fint.

Varm en gryde op til medium varme, tilsæt kokosolie, og steg løgene klare. Tilsæt blomkålen, og hæld mælken over. Lad det småsimre i 10 min. Tilsæt muskatnød, ost, salt og peber, og blend det til en jævn og cremet sauce, enten i en blender eller i gryden med en stavblender.

TOMATSAUCE

Varm olivenolien i en mellemstor stegepande. Hak løget, og steg det i 3-4 min., til det er blødt. Hak hvidløgsfedene fint, og lad dem stege med i et minuts tid. Tilsæt flåede tomater, artiskokhjerte og basilikumblade. Krydr med salt og peber. Bring saucen i kog, og lad den simre ved lav varme i 10 min.

SAMLING AF LASAGNEN

Læg skiftevis tomatsauce, aubergineplader og blomkålsbechamel i et ovnfast fad. Slut af med et lag bechamel, og drys med grofthakkede mandler. Sæt fadet i ovnen, og bag lasagnen i 25-30 min. ved 200 °C. Servér den grønne lasagne med en sprød, frisk salat.

 

TIP
Har børnene røntgenøjne, der spotter hver en lille grøntsag? Riv grøntsagerne fint på rivejernet, så bliver de usynlige i tomatsovsen

Miniguide: 4 vitaminbomber

Grøntsager er sunde, det ved vi, men nogle mere end andre. Disse fire er blandt verdens sundeste.

Ras_mag_0117-02-Blomkaal Sund lasagne, som børnene vil elske

BLOMKÅL

Særligt godt for maven pga. det høje indhold af kostfibre, der er med til at holde blodsukkeret stabilt. Indeholder også sulforafan, der gavner blodtrykket og hæmmer bakterier, der giver madforgiftning.


Tomater Sund lasagne, som børnene vil elske

TOMAT

Indeholder masser af antioxidanter, blandt andet lycopen, som forskerne mener, bl.a. kan have en kræfthæmmende effekt og forebygge hjerte-kar-sygdomme, grå stær og ældning af huden.


Ras_mag_0117-03-Hvidloeg Sund lasagne, som børnene vil elske

HVIDLØG

Små kraftværker af antioxidanter, flavonoider og C-vitaminer. Hvidløg virker desuden antiinflammatorisk og styrker
immunforsvaret og kredsløbet.


Ras_mag_0117-01-Artiskokker Sund lasagne, som børnene vil elske

ARTISKOK

Indeholder masser af fibre, B-, C- og K-vitaminer og mineraler som magnesium, jern, kalium, mangan og fosfor. Er desuden vanddrivende, kolesterolregulerende og god for hjertet og leveren.

Vi tager forbehold for tastefejl, prisændringer og udsolgte varer.

facebook Sund lasagne, som børnene vil elskegoogle Sund lasagne, som børnene vil elskepinterest Sund lasagne, som børnene vil elsketwitter Sund lasagne, som børnene vil elskeemail Sund lasagne, som børnene vil elske

Ingen kommentarer

Kommentarer